ΕΛΛΑΔΑ

Αντίθετη με την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά η ΚΕΔΕ

Έκκληση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να απορρίψει το «παράλογο» αίτημα των δανειστών για την αλλαγή του καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ, που ισχύει σήμερα σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, με επιστολή που απέστειλε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας ότι «πρόκειται για ζήτημα εθνικής επιβίωσης η διατήρησή του, και όχι προνόμιο, όπως λανθασμένα κάποιοι θεωρούν».

Στην επιστολή, στην οποία μεταφέρει την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ σχετικά με το ειδικό φορολογικό καθεστώς που ισχύει σήμερα σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, ο κ. Πατούλης επισημαίνει ότι «το ειδικό φορολογικό καθεστώς προβλέφθηκε από την ελληνική Πολιτεία με σκοπό να αντισταθμίσει, ως ένα βαθμό, τις δυσκολίες στην καθημερινότητα των κατοίκων και το ανταγωνιστικό μειονέκτημα για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που ζουν και δραστηριοποιούνται στις περιοχές αυτές».

Επιπλέον, σημειώνει ότι «η ευρωπαϊκή Οδηγία 92/77/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 19ης Οκτωβρίου 1992, στο άρθρο 120 προβλέπει εξαιρέσεις στην εφαρμογή τού κοινού συστήματος του ΦΠΑ στα κράτη-μέλη. Η Οδηγία έχει εγκριθεί από όλα τα κράτη μέλη, με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφέρει ότι «η πρόταση των δανειστών να καταργηθεί το ειδικό φορολογικό καθεστώς που ισχύει σήμερα, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή Οδηγία» και τονίζει ότι «το δημοσιονομικό όφελος θα είναι αμελητέο».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact