ΕΛΛΑΔΑ

Αντώνης Φώσκολος: Σε πέντε χρόνια από τώρα η Ελλάδα θα εισπράττει χρήματα από τα κοιτάσματα της Κρήτης

Μιλώντας σε συνέδριο για την ενέργεια που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο Κρήτης και το εβραϊκό πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, ο καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος τόνισε πως σε πέντε χρόνια από τώρα, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να εισπράττει τα πρώτα χρήματά από τα κοιτάσματα της Κρήτης.

Όπως αναφέρει το Cretalive, ο κ. Φώσκολος είπε χαρακτηριστικά: «Σε 5 χρόνια θα έχουμε έσοδα από τα κοιτάσματα της Κρήτης»
Ο ίδιος μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι εκτιμήσεις που παρέδωσε στον πρωθυπουργό πριν από 2 χρόνια ήταν μετριοπαθείς, ενώ σημείωσε ότι η Ελληνική Πολιτεία θα αρχίσει να εισπράττει όταν ξεκινήσουν οι ερευνητικές γεωτρήσεις. Μάλιστα, όπως τόνισε, για κάθε κοίτασμα βεβαιωμένο, η επένδυση θα είναι κοντά τα 25 δισ. δολάρια.

Ο καθηγητής Αντώνης Φώσκολος 

Ο κ. Φώσκολος τόνισε ότι τα έσοδα θα είναι πολύ μεγάλα από τις επενδύσεις που θα γίνουν και ότι η γενιά των 300 και 500 ευρώ σε λίγο καιρό θα αποτελεί παρελθόν για την χώρα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact