ΕΛΛΑΔΑ

Οι απαγωγές που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Υπόθεση Παναγόπουλου (2009)

Οι απαγωγές που συγκλόνισαν την Ελλάδα - Εικόνα10

Στις 12 Ιανουαρίου του 2009, μια απαγωγή θα μονοπωλήσει σαν είδηση τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Πρόκειται για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Ένα βανάκι κλείνει τον δρόμο στο πολυτελές αυτοκίνητο του εφοπλιστή στο Καβούρι και τρεις άνδρες κατεβαίνουν από το όχημά τους ντυμένοι στα μαύρα και κρατώντας όπλα. Αρπάζουν τον εφοπλιστή και τον μεταφέρουν στον σκουπιδότοπο του Υμηττού και στη συνέχεια τον έβαλαν στο πορτμπαγκάζ ενός άλλου οχήματος. Σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις και κυρίως στο «χρυσό» deal με τους απαγωγείς διαδραμάτισε η σύζυγος του Κατερίνα. Το μαρτύριο του κράτησε οκτώ ολόκληρες ημέρες, και όπως αποκάλυψε φοβήθηκε ότι θα τον σκοτώσουν.

Οι απαγωγές που συγκλόνισαν την Ελλάδα - Εικόνα11

Στις 13 Ιανουαρίου και στις 17 Ιανουαρίου 2009 η Κατερίνα Παναγοπούλου ταξίδεψε μέχρι το Ξυλόκαστρο, συγκεκριμένα στο 125ο χιλιόμετρο της Εθνικής Αθηνών – Πατρών, όπου οι απαγωγείς είχαν αφήσει μία βιντεοκασέτα και μία κασέτα ήχου που περιείχαν υλικό σχετικά με την απαγωγή. Η αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση των λύτρων ξεκίνησε το βράδυ της 18ης Ιανουαρίου.

Η σύζυγός του μαζί με ένα ακόμη άτομο επιβιβάζονται σε ένα αυτοκίνητο και ακολουθώντας τις οδηγίες των απαγωγέων φθάνουν στην Θεσσαλονίκη. Εκείνη την ημέρα η παράδοση των λύτρων δεν έγινε ποτέ. Πραγματοποιήθηκε είκοσι τέσσερις ώρες αργότερα και λίγο μετά ο Περικλής Παναγόπουλος εντοπίστηκε από αστυνομικούς στο Χαϊδάρι. Λίγους μήνες μετά, συλλαμβάνονται 18 ύποπτοι και οδηγούνται σε δίκη μεταξύ των οποίων και ο Παναγιώτης Βλαστός.

Υπόθεση Γκόντα (2011)

Οι απαγωγές που συγκλόνισαν την Ελλάδα - Εικόνα12

Ο εφιάλτης για την 22χρονη φοιτήτρια, κόρη του πρώην δημάρχου και δικηγόρου Νίκου Γκόντα, ξεκίνησε στις 30 Αυγούστου του 2011. Την νύχτα εκείνη χτύπησε το τηλέφωνο της και μια ανδρική φωνή, ο οποίος υποστήριξε πως είναι υπάλληλος εταιρείας κινητής τηλεφωνίας την ενημέρωσε πως είχε κερδίσει ένα κινητό τηλέφωνο από κάποιον διαγωνισμό, ζητώντας της να το παραλάβει μέσω κούριερ κοντά στο σπίτι της. Αυτό ήταν και το ραντεβού με τους απαγωγείς της.

Οι τρεις δράστες με την απειλή ενός ψεύτικου όπλου την οδήγησαν σε μια ερημική τοποθεσία έξω από τα Ιωάννινα. Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε στον πατέρα της κοπέλας από το κινητό της τηλέφωνο, όπου και του ζήτησαν ως λύτρα 4.000.000 ευρώ.  Ο πρώην δήμαρχος τους απάντησε ότι δεν είχε τόσα χρήματα, ενώ ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία.

Οι απαγωγές που συγκλόνισαν την Ελλάδα - Εικόνα13

Οι πολύωρες διαπραγματεύσεις, βοήθησαν την αστυνομία να εντοπίσει το σημείο μέσω του κοριού της ΕΥΠ. Τα χρήματα τα παρέλαβαν οι απαγωγείς με μια μοτοσικλέτα και η 22χρονη φοιτήτρια αφέθηκε ελεύθερη  μια ώρα αργότερα. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άτομα, υπάλληλοι και οι δυο σε πιτσαρία της περιοχής. Έναν Αλβανό και έναν έλληνα, ενώ μαζί τους συνελήφθησαν η σύζυγος και η μητέρα του επειδή τους βοήθησαν να κρύψουν τα χρήματα από τα λύτρα.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4 5 6 7

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact