ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι έχει αποφασιστεί ήδη για τις 14 Μαΐου!

Με σταθερά βήματα βαδίζουμε προς την πλήρη άρση των περιορισμών και την επιστροφή στην προ κορονοϊού εποχή.

«Θεωρώ ότι ήδη έχει αποφασιστεί ότι από 14/5 θα σταματήσουν και τα ραντεβού στο λιανεμπόριο, και ενδεχομένως και τα SMS. Δεν μπορεί να υπάρξει τουρισμό με SMS για μετακινήσεις άρα αυτά θα σταματήσουν», δήλωσε ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος «κλειδί» της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όσον αφορά στο τι μέλλει γενέσθαι με την απαγόρευση κυκλοφορίας, ο κος Χατζηχριστοδούλου, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «αυτό θα το συζητήσουμε» επιβεβαιώνοντας πως όσο μπαίνουμε στο καλοκαίρι σίγουρα η ώρα απαγόρευσης θα πάει λίγο πιο αργά σταδιακά, εκτιμώντας ωστόσο πως δεν θα καταργηθεί αυτόματα ή άμεσα.

Ταυτόχρονα, είπε πως θεωρεί εξαιρετικά δύσκολο το να υπάρχει έλεγχος για self-test και εμβολιασμό όσων πολιτών ταξιδέψουν με το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στην προετοιμασία των επόμενων βημάτων και των μέτρων που έρχονται τονίζοντας πως κάθε άνοιγμα δραστηριότητας είναι ένα ρίσκο.

«Φυσικά δεν είναι μετρήσιμο ακόμα και θέλουμε ανοίγοντας να διατηρούνται τα υπόλοιπα μέτρα» εξήγησε.

«Αποφασίσαμε κάποια ανοίγματα», είπε και υπογράμμισε πως πρέπει να συνεχίσουμε την χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

«Άρα τα υπόλοιπα μέτρα διατηρούνται και δεν πρέπει να υπάρξει μια γενική χαλάρωση επειδή ανοίξαμε κάποιες δραστηριότητες που έπρεπε να ανοίξουν», δήλωσε επιμένοντας πως δεν πρέπει να δοθεί το μήνυμα πως τελειώσαμε με τον κορονοιό την ώρα που τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλό επίπεδο.

«Ευτυχώς υπάρχει μια σταθερή πτώση και στις διασωληνώσεις και στις νοσηλείες που είναι οι σκληροί δείκτες της πανδημίας» επεσήμανε σε κάθε περίπτωση.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact