ΕΛΛΑΔΑ

Απαισιόδοξη πρόβλεψη απο τον Τσελέντη για τον σεισμό στην Τουρκία – Τι λέει για Ελλάδα

Σοκ προκαλεί η απαισιόδοξη πρόβλεψη του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκη Τσελέντη, για τον αριθμό των θυμάτων από τους δύο ισχυρότατους σεισμούς άνω των 7,5 Ρίχτερ στην Τουρκία.

Ο καθηγητής εκτίμησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι οι νεκροί θα φτάσουν τους 15.000, καθώς χιλιάδες είναι ακόμα εγκλωβισμένοι κάτω από τόνους μπετόν, ενώ σχεδόν 3.000 κτίρια έχουν ισοπεδωθεί σε ακτίνα 600 χλμ από το επίκεντρο του σεισμού. Σύμφωνα με τον κύριο Τσελέντη, ο νέος σεισμός των 7,7 Ρίχτερ θα πρέπει να εξηγηθεί ως «φαινόμενο ντόμινο πάνω στο ίδιο ρήγμα», και όχι μετασεισμός του πρωινού.

Ο νέος σεισμός θα έχει τους δικούς του ισχυρούς μετασεισμούς και αυτό είναι το ακόμα πιο άσχημο στην ήδη τραγική κατάσταση, όπως λέει ο καθηγητής. Μάλιστα η μετασεισμική ακολουθία θα διαρκέσει για μήνες. Στους σημερινούς σεισμούς την Τουρκία ενεργοποιήθηκε το ρήγμα της ανατολικής Ανατολίας, που δεν έχει καμία σχέση με το ρήγμα της βόρειας Ανατολίας, το οποίο επηρεάζει τον ελλαδικό χώρο. Σύμφωνα με τον κύριο Τσελέντη, η πιθανότητα στην Ελλάδα να έχουμε μεγάλο σεισμό ως αποτέλεσμα του σεισμού στην Τουρκία είναι «ελαχίστη» και αν γίνει κάτι, θα είναι στη θάλασσα.

«Καμία σχέση με την Ελλάδα το ρήγμα που προκάλεσε τον σεισμό»

Εξηγώντας γιατί ο σεισμός δεν σχετίζεται με την Ελλάδα, σημείωσε ότι υπάρχει η πλάκα της Αφρικής, η οποία χτυπάει ανατολικά την πλάκα της Αραβίας. Η πλάκα της Αραβίας χωρίζεται με την Τουρκία με ένα ρήγμα. Πάνω σε αυτό το ρήγμα έγινε ο σεισμός. Αυτό το ρήγμα δεν έχει καμία σχέση με το ρήγμα της βορείου Ανατολίας που επηρεάζει και τον ελλαδικό χώρο γιατί φτάνει μέχρι το βόρειο Αιγαίο. Επίσης, στις περιοχές που επλήγησαν υπάρχει άσχημος δομικός ιστός στην περιοχή με «άθλια» κτίρια, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τα κτίρια στην Ελλάδα, ακόμα και τα πιο παλιά.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact