ΚΟΣΜΟΣ

Απειλεί με παραίτηση ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε

Ζητά από τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού να αποφασίσουν αν θέλουν εκλογές

Ο πρωθυπουργός της ιταλικής κυβέρνησης Τζουζέπε Κόντε απείλησε σήμερα ότι θα παραιτηθεί από το αξίωμά του αν τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, η ακροδεξιά Λέγκα και το αντισυστημικό Κίνημα 5 Αστέρων (M5S) δεν βάλουν τέλος στην αδιάκοπη διένεξή τους.

«Ζητώ και από τις δύο πολιτικές δυνάμεις να κάνουν την επιλογή τους και να μου πουν αν σκοπεύουν να τηρήσουν αυτό το συμβόλαιο», είπε στους δημοσιογράφους ο Κόντε. Σε διαφορετική περίπτωση «απλώς θα υποβάλω την παραίτησή μου», πρόσθεσε.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ενώπιον δεκάδων δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων, ο Κόντε τόνισε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει μια περίπλοκη διαδικασία για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2020, αργότερα φέτος και χρειάζεται την εμπιστοσύνη των αγορών. Για τον λόγο αυτό, ζήτησε από τα δύο κόμματα να αποφασίσουν γρήγορα αν θέλουν την προκήρυξη πρόωρων εκλογών ή αν θα συνεχίσουν το έργο τους.

Ο ηγέτης της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι έσπευσε να διευκρινίσει ότι το κόμμα του δεν επιθυμεί εκλογές. «Θέλουμε να συνεχίσουμε, δεν έχουμε καιρό για χάσιμο», ήταν η πρώτη αντίδρασή του στην απειλή του Κόντε.

Οι σχέσεις μεταξύ της Λέγκα και του Κινήματος των 5 Αστέρων επιδεινώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου. Η αντιμεταναστευτική Λέγκα βγήκε νικήτρια με το 34,3% των ψήφων, αφήνοντας πίσω τον κυβερνητικό της εταίρο και τροφοδοτώντας τις φήμες ότι μπορεί και τινάξει στον αέρα την κυβέρνηση συνασπισμού και να προκαλέσει πρόωρες εκλογές για να κυβερνήσει αυτοδύναμη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact