ΚΥΠΡΟΣ

Τώρα απειλεί και το ψευδοκράτος: «Η Τουρκία θα εμποδίσει όλες τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ»

Σε ερώτηση «όταν αναφέρεστε σε διάλογο με τους Τουρκοκύπριους εννοείτε συνδιαχείρηση των όποιων αποθεμάτων υδρογονανθράκων;», δήλωσε:

«Ναι, από το άλφα ως το ωμέγα. Να λαμβάνουμε από κοινού αποφάσεις σχετικά με το ποιος δραστηριοποιείται (σ.σ. στην ΑΟΖ), πότε και πώς. Θα πρέπει να αναπαράγουμε ό,τι θα λάμβανε χώρα σε μια ομοσπονδιακή Κύπρο. Και πρέπει να το πράξουμε σήμερα.

Αν επιμένουμε να εκμεταλλευθούμε τους φυσικούς πόρους πριν από μια λύση του Κυπριακού, τότε θα πρέπει να εφαρμόσουμε από σήμερα ό,τι θα συνέβαινε στο πλαίσιο μιας λύσης (σ.σ. του προβλήματος).

Αν κάποιος επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει τους υδρογονάνθρακες ως μοχλό πίεσης προς την άλλη πλευρά, τότε αυτό με βεβαιότητα θα είναι πηγή έντασης. Γιατί η τουρκοκυπριακή πλευρά, ας πούμε, να επιτρέψει στην ελληκυπριακή να χρησιμοποιήσει τέτοιον μοχλό πίεσης;».

Ηurriyet: Σχεδιασμένη προβοκάτσια των Ελληνοκυπρίων στην ΑΟΖ

Για «σχεδιασμένη προβοκάτσια» των Ελληνοκυπρίων σε περιοχή «ανοιχτά της τουρκοκυπριακής δημοκρατίας» κάνει λόγο η εφημερίδα Hurriyet στο Κυριακάτικο πρωτοσέλιδό της.

Μάλιστα αναφερόμενη στην προσπάθεια προσέγγισης της περιοχής όπου είναι προγραμματισμένη η γεώτρηση στο οικόπεδο 3, η εφημερίδα σημειώνει ότι «πρόκειται για προβοκάτσια των Ελληνοκυπρίων για να πάνε το θέμα στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ» (σ.σ την Παρασκευή).

Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται μάλιστα δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» της Κύπρου, σύμφωνα με το οποίο -όπως υποστηρίζει- ο κ. Αναστασιάδης φέρεται να πληροφόρησε τους άλλους κύπριους πολιτικούς αρχηγούς για το σχέδιο την «προηγουμένη της έντασης».

«Ο Ελληνοκύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης έστειλε ευχαριστήριο μήνυμα στο Ιταλό καπετάνιο Μαρσέλο Ζίνια που έβαλε ρότα στα τουρκικά πολεμικά πλοία. Ευχαριστήριο μήνυμα απέστειλε και ο διοικητής του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Κώστας Φυτιρής, ενώ ο Ελληνοκύπριος​ ηγέτης Αναστασιάδης αξιοποίησε το περιστατικό στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες» σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact