ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Απείλησαν με σύλληψη την Αμάλ Αλαμουντίν

Η δικηγόρος Άμαλ Κλούνεϊ, σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, αφηγήθηκε σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα από τη βρετανική εφημερίδα “Γκάρντιαν” ότι απειλήθηκε με σύλληψη από τις αιγυπτιακές αρχές τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ ετοιμαζόταν να δημοσιεύσει μια έκθεση επικριτική για το δικαστικό σύστημα της Αιγύπτου.

Η Άμαλ Κλούνεϊ, η οποία έγινε έκτοτε η δικηγόρος ενός από τους δημοσιογράφους του αλ-Τζαζίρα που είναι φυλακισμένοι στο Κάιρο, υποστήριζε στην έκθεση αυτή, η οποία συντάχθηκε για λογαριασμό της Διεθνούς Ένωσης Δικηγόρων, πως η αιγυπτιακή δικαιοσύνη πρέπει να γίνει περισσότερο ανεξάρτητη.

“Τη στιγμή που επρόκειτο να δημοσιευθεί η έκθεση αυτή, άρχισαν απαγορεύοντάς μας να την δημοσιεύσουμε στο Κάιρο. Ρώτησαν: ‘Μήπως η έκθεση επικρίνει το στρατό, τη δικαιοσύνη ή την κυβέρνηση;’ Απαντήσαμε: ‘Ναι’. ‘Στην περίπτωση αυτή, κινδυνεύετε να συλληφθείτε’, είπαν τότε”, αφηγήθηκε η βρετανίδα δικηγόρος.

Η έκθεση δημοσιεύθηκε στις 10 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο.

Η σύζυγος του Αμερικανού ηθοποιού έδωσε τη συνέντευξη μετά την απόφαση που έλαβε την Πέμπτη η αιγυπτιακή δικαιοσύνη να διατάξει τη διεξαγωγή νέας δίκης των τριών δημοσιογράφων του αλ Τζαζίρα που εδώ και ένα χρόνο είναι φυλακισμένοι στην Αίγυπτο.

Καταδικασμένοι σε ποινές κάθειρξης από επτά ως δέκα χρόνια, ο Αιγυπτοκαναδός Μοχάμεντ Φαντέλ Φάχμι, τον οποίο υπερασπίζεται η Άμαλ Κλούνεϊ, ο Αυστραλός Πίτερ Γκρέστε και ο Αιγύπτιος Μπάχερ Μοχάμεντ κατηγορούνται ότι υποστήριξαν τους ισλαμιστές Αδελφούς Μουσουλμάνους και παραμένουν προς το παρόν υπό κράτηση.

Σύμφωνα με την Άμαλ Κλούνεϊ, οι τρεις δημοσιογράφοι είναι θύματα ενός συστήματος όπου οι δικαστές ορίζονται από την εξουσία.

Σχετικά με τη νέα δίκη, φάνηκε απαισιόδοξη. “Αν η αρχή είναι πως υπήρξαν λάθη, αλλά η νέα δίκη βασισθεί στα ίδια δεδομένα με την πρώτη, αυτό δεν θα σημάνει πολλά πράγματα”, σχολίασε.

Η Άμαλ Κλούνεϊ πιστεύει αντίθετα ότι υπάρχει δυνατότητα να απελαθεί από τη χώρα ο Αιγυπτοκαναδός πελάτης της, όπως το επιτρέπει ένας νέος νόμος που δημοσιεύθηκε το Νοέμβριο.

“Από τη στιγμή που υπάρχει αληθινή βούληση και από τις δύο πλευρές να προχωρήσουμε, δεν βλέπω γιατί δεν θα μπορούσε να απελαθεί αρκετά γρήγορα”, δήλωσε.

news247

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact