ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία πείνας από πρόσφυγες στη Χίο -«Να μας πείτε τι θα γίνει με την τύχη μας» [βίντεο]

Σε απεργία πείνας έχουν προχωρήσει από την Τρίτη το απόγευμα περίπου 40 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ, οι οποίοι ζουν στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο. 

Παρά τις προσπάθειες των αρχών να αποσυμφορηθεί η κατάσταση, στη συγκεκριμένη δομή φιλοξενούνται πάνω από 1.200 άτομα, με ανώτερη χωρητικότητα τα 1.000 άτομα.

«Ζητάμε ενημέρωση για την τύχη μας. Θέλουμε να ξέρουμε τι θα γίνει με εμάς. Ζητάμε τη διεθνή προστασία ώστε να μας αφήσουν να πάμε στη χώρα που θέλουμε. Όμως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό εξαιτίας της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας. Είμαστε αποκλεισμένοι, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την πορεία μας προς την Ευρώπη» ανέφερε εκπρόσωπος των απεργών πείνας στην κάμερα του Politischios.gr.

Από το πρωί της Τετάρτης αρκετοί από τους απεργούς πείνας σφράγισαν τα στόματά τους με τσιρότα.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι, η απεργία πείνας είναι ανοιχτή, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, ενώ κατά τη διάρκειά της, οι συμμετέχοντες σε αυτή θα κοιμούνται εκτός σκηνών. 
Τον καταυλισμό διαχειρίζεται ο Δήμος Χίου μαζί με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, politischios.gr 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact