ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο αλλά είναι αληθινό: Το «έκανε» με δύο άνδρες και γέννησε δίδυμα από διαφορετικούς μπαμπάδες

Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό αυτό που συνέβη σε μια γυναίκα από τη Βραζιλία η οποία έκανε σεξ με δύο άντρες την ίδια ημέρα και γέννησε δίδυμα από διαφορετικούς μπαμπάδες!

Η 19χρονη άρχισε να έχει αμφιβολίες για το ποιος ήταν ο πατέρας των διδύμων όταν πλησίαζαν τα πρώτα τους γενέθλια και έτσι αποφάσισε να τους κάνει τεστ πατρότητας.

Όπως αναφέρει το τοπικό σάιτ Globo και αναμεταδίδει η New York Post, η νεαρή, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστά, υποψιαζόταν ότι πατέρας των διδύμων ήταν ο ένας από τους δύο άνδρες με τους οποίους κοιμήθηκε εκείνο το βράδυ.

Έτσι, πήρε DNA αλλά το τεστ βγήκε θετικό μόνο για το ένα από τα παιδιά της!

«Τότε θυμήθηκα ότι είχα κάνει σεξ και με έναν άλλον άνδρα το ίδιο βράδυ και το ζήτησα να κάνει τεστ πατρότητας το οποίο βγήκε θετικό» περιγράφει η νεαρή μητέρα.

«Έπαθα σοκ όταν διαπίστωσα ότι τα δίδυμα παιδιά μου είχαν διαφορετικούς μπαμπάδες.

»Δεν ήξερα ότι μπορούσε να συμβεί. Τα παιδιά μοιάζουν πάρα πολύ».

Αν και πρόκειται για σπάνιο και μοναδικό φαινόμενο, σίγουρα δεν είναι απίθανο.

«Είναι δυνατόν να συμβεί όταν δύο ωάρια από την ίδια μητέρα γονιμοποιούνται από διαφορετικούς άνδρες» εξηγεί ο Dr. Tulio Jorge Franco, ο γιατρός της γυναίκας, στο Globo.

«Τα μωρά μοιράζονται το γενετικό υλικό της μητέρας, αλλά αναπτύσσονται σε διαφορετικούς πλακούντες» προσθέτει.

Η ετεροπατρική υπεργονιμοποίηση «είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο που συμβαίνει όταν ένα δεύτερο ωάριο που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του ίδιου εμμηνορροϊκού κύκλου γονιμοποιείται από τα σπερματοζωάρια ενός διαφορετικού άνδρα σε ξεχωριστή σεξουαλική επαφή» γράφει το περιοδικό Biomedica.

Ο Dr Franco παραδέχεται ότι δεν περίμενε ότι θα έβλεπε κάτι τέτοιο ποτέ καθώς «συμβαίνει μια στο εκατομμύριο» και υπάρχουν μόλις 20 τέτοια περιστατικά σε όλον τον κόσμο.

Τα δίδυμα, που είναι τώρα 16 μηνών, είναι υπό τη φροντίδα ενός μόνο από τους δύο μπαμπάδες, όπως είπε η μητέρα τους και παραμένει ασαφές αν ο δεύτερος μπαμπάς παίζει οποιονδήποτε ρόλο στη ζωή τους.

Τα ξεχωριστά αυτά δίδυμα δεν είναι τα πρώτα που απασχολούν τη διεθνή κοινή γνώμη όσον αφορά στον πατέρα τους.

Το 2015, όπως υπενθυμίζει το βρετανικό δημοσίευμα, ένας άνδρας από το Νιου Τζέρσι διατάχθηκε από δικαστήριο να πληρώνει διατροφή μόνο για το ένα από τα δύο δίδυμα καθώς ήταν πατέρας μόνο του ενός.

Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση αυτή, που είχε διχάσει την κοινή γνώμη, είχε παίξει η κατάθεση του εμπειρογνώμονα DNA Karl-Hans Wurzinger, ο οποίος αναφέρθηκε σε ακαδημαϊκή μελέτη που δημοσίευσε το 1997, σύμφωνα με την οποία διαφορετικοί μπαμπάδες εμφανίζονται σε περίπου μία από τις 13.000 υποθέσεις πατρότητας που αφορούν σε δίδυμα.

«Δεδομένου ότι ένα ωάριο έχει διάρκεια ζωής 12 έως 48 ώρες και ένα σπερματοζωάριο είναι βιώσιμο για επτά έως 10 ημέρες, υπάρχει χρόνος περίπου μίας εβδομάδας για πιθανή επικάλυψη και γονιμοποίηση δύο ωαρίων από δύο σπερματοζωάρια από δύο διαφορετικές σεξουαλικές πράξεις με διαφορετικούς άνδρες» δήλωσε στο CNN ο Dr. Keith Eddleman, διευθυντής μαιευτικής στο Mount Sinai της Νέας Υόρκης, κατά τη διάρκεια της δίκης.

«Είναι πιο συχνό από ό,τι νομίζουμε» συνέχισε ο Eddleman.

«Σε πολλές περιπτώσεις, δεν γίνεται γνωστό ποτέ, επειδή δεν υπάρχει λόγος να κάνεις τεστ πατρότητας σε δίδυμα» καταλήγει.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact