ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από τη μάχη της Ευρώπης στη μάχη της Βουλής

Τα μέτρα πρέπει να είναι νόμος του κράτους μέχρι την Τετάρτη – Ερώτημα η στάση της Ζωής

Σε αγώνα δρόμου για να έχει ολοκληρωθεί η ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων στην Ολομέλεια της Βουλής μέσα στις επόμενες 48 ώρες έχει επιδοθεί η κυβέρνηση, την ώρα που στο Μέγαρο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου αγωνίζονται να κατευνάσουν τις φυγόκεντρες δυνάμεις που ενεργοποίησε η υπογραφή του νέου μνημονίου για την καινούργια δανειακή σύμβαση από τον ESM στις Βρυξέλλες και απειλούν να τινάξουν στον αέρα τον κυβερνητικό συνασπισμό και να διασπάσουν το ΣΥΡΙΖΑ.

Τα μέτρα που συνοδεύουν τη συμφωνία πρέπει σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης να έχουν ψηφιστεί μέχρι το βράδυ της Τετάρτης. Η ανάγκη υλοποίησης της δέσμευσης της κυβέρνησης καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική μετά και τη συνέχιση της χρηματοδοτικής ασφυξίας από την ΕΚΤ που δεν άνοιξε τις κάνουλες ρευστότητας του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες, περιμένοντας την ψήφιση των μέτρων.

Τα μέτρα αναμένονταν κανονικά μέχρι το βράδυ της Δευτέρας από τη νομοθετική υπηρεσία της Βουλής, ωστόσο όπως φαίνεται θα εισαχθούν στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές σήμερα Τρίτη με τη μορφή του κατεπείγοντος πολυνομοσχεδίου, ώστε την Τετάρτη να συζητηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής και να ψηφιστούν.

Την ίδια ώρα πάντως, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και τις πρωτοβουλίες που τυχόν θα αναλάβει για να εμποδίσει την υπερψήφιση των προαπαιτούμενων δεσμεύσεων, δεδομένης της ηχηρής διαφοροποίησής της από τη στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου για την υπογραφή της νέας δανειακής συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι η κα Κωνσταντοπούλου στο παρελθόν είχε δηλώσει απερίφραστα ότι «μνημόνιο από την παρούσα Βουλή δεν θα περάσει».

Πάντως, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πέραν της πολιτικής διαφοροποίησης διατηρεί φιλικές σχέσεις με την Πρόεδρο της Βουλής,  φέρεται να είχε το βράδυ της Δευτέρας δείπνο με την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact