ΚΟΣΜΟΣ

Αποκαλύπτεται στρατηγείο ηλεκτρονικής προπαγάνδας στα Σκόπια υπέρ του Τραμπ

Η ΠΓΔΜ έγινε η βάση για την παραγωγή ψεύτικων ειδήσεων υπέρ του Τραμπ

Στη γειτονιά της Ελλάδας, λίγα χιλιόμετρα μακρυά από την Έδεσσα, μέσα στα Σκόπια, έχει στηθεί το ηλεκτρονικό στρατηγείο για τον Ντόναλντ Τραμπ, από το οποίο ξεκινούν φήμες και μεταδίδονται ακόμη και ως ειδήσεις στην Αμερική!

Πρόσφατο ρεπορτάζ του BuzzFeed αποκάλυψε ότι το στρατηγείο για την μετάδοση προπαγάνδας υπέρ του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου βρίσκεται στην γειτονιάς μας, τα Βαλκάνια.

Νέοι που θέλουν να βγάλουν εύκολα και γρήγορα λεφτά στην ΠΓΔΜ δημιουργούν ιστοσελίδες με αναληθείς ειδήσεις και περιεχόμενο που στόχο έχει να προσελκύσει κλικς από την Αμερική. Ο Τραμπ πουλάει περισσότερο από την Κλίντονστο Facebook οπότε όλα γίνονται για το κλικ και την πληρωμή.

Τα νέα που στοχεύουν στους Αμερικανούς έχουν τέσσερις φορές μεγαλύτερο κέρδος στο Facebook και ο Ντόναλντ Τραμπ φέρνει περισσότερα κλικς και περισσότερα κέρδη.

Οι ιστοσελίδες έχουν τίτλους που παραπέμπουν στις ΗΠΑ, όπως «USConservativeToday.com», «WorldPoliticus.com» και «DonaldTrumpNews.co».

Σύμφωνα με υπολογισμούς του BuzzFeed και άλλων διεθνών ΜΜΕ, οι ιστοσελίδες με βάση την ΠΓΔΜ που στοχεύουν στον μέσο υποστηριχτή του Τραμπ στις ΗΠΑ είναι 100 με 150. Οι ιδιοκτήτες τους ελπίζουν σε μια νίκη του μεγιστάνα ώστε να συνεχίσουν να βγάζουν κέρδη εκμεταλλευόμενοι την αμάθεια των Αμερικανών.

«Αυτά είναι η είδηση της χιλιετίας» αναφέρεται σε άρθρο του WorldPoliticus.com, το οποίο επικαλούμενο ανώνυμες πηγές του FBI, αναφέρει ότι η Χίλαρι Κλίντον το 2017 θα κατηγορηθεί για εγκλήματα σε σχέση με το σκάνδαλο των email.

«Οι προσευχές σας εισακούστηκαν», γράφει στον τίτλο.

Για τους υποστηρικτές του Τραμπ, αυτό φαίνεται πως ήταν το ιδανικό. Όπως αναφέρει το buzzfeed.com  το εν λόγο γεγονός βοήθησε, ώστε η ανυπόστατη αυτή ιστορία να γίνει πάνω από 140.000 φορές share με αντιδράσεις και σχόλια στο Facebook.

Στο μεταξύ, 6.000 μίλια μακριά σε μια μικρή πόλη στα Σκόπια ένας νεαρός άντρας έβλεπε τα χρήματά του να ανεβαίνουν στον Google AdSense λογαριασμό του.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact