ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστάσεις Βορίδη από τις δηλώσεις Άδωνι για κυβερνητικά στελέχη που «τα παίρνουν»

«Δεν γνωρίζω αν στην κυβέρνηση τα παίρνουν. Αν γνώριζα θα έπρεπε να πάω στον εισαγγελέα»

Σαφείς αποστάσεις από τη  δήλωση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη πως κυβερνητικά στελέχη «τα παίρνουν» κράτησε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά fm ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.

«Δεν γνωρίζω αν στην κυβέρνηση τα παίρνουν. Αν γνώριζα θα έπρεπε να πάω στον εισαγγελέα» είπε .

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξη είπε μεταξύ άλλων πως : «μην μας το παίζουν αθώοι και καλοί. Για ποιούς λόγους θέλουν την εξουσία; Για ποιο λόγο κάνουν τα αντίθετα από αυτά που λέγανε;» , προσθέτοντας πως αν και δεν έχει στοιχεία για τις καταγγελίες του, όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα «ψάξει τα πάντα».

Αναφερόμενος στις καταγγελίες Γκαλμπρέιθ είπε πως η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση για εξεταστική επιτροπή για τα πεπραγμένα του Γιάννη Βαρουφάκη.

«Θέλουμε να ακούσουμε ποια είναι η θέση των κομμάτων και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση αυτής της Εξεταστικής. Ή θα συναινέσει ή θα την απορρίψει. Εάν ο κ. Τσίπρας καταλήξει να ψηφίσει όχι είναι απολύτως προφανές ότι αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη των ενεργειών αυτών του κ. Βαρουφάκη» είπε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε πως η κυβερνητική πρόταση για τον εκλογικό νόμο δεν θα λάβει τις 200 ψήφους που απαιτούνται.

Ερωτηθείς για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό είπε «πως είναι άλλο να θέλουμε να ξαναδώσουμε απευθείας εκλογή του προέδρου από το λαό και είναι άλλο να θέλουμε να του εκχωρήσουμε τμήμα της εκτελεστικής εξουσίας γιατί έτσι αλλάζουμε το πολίτευμα και τότε προφανώς θα πρέπει να εκλέγεται από το λαό ο πρόεδρος».

Ο ίδιος πάντως τάχθηκε κατά της αύξησης των αρμοδιοτήτων του Προέδρου.

«Εν πολλοίς πρέπει να παραμείνει όπως έχει το σύστημα. Όταν δεν μπορεί η Βουλή να εκλέξει πρόεδρο, τότε μόνο να προσφεύγουμε στο λαό» κατέληξε.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact