ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστόλου: Η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να αποζημιώσει τους ανασφάλιστους αγρότες

«Υπουργείο και κυβέρνηση δεν επιθυμούν την παραμικρή πρόσθετη επιβάρυνση των αγροτών»

Τρόπους για να αποζημιωθούν και οι αγρότες που, λόγω αδυναμίας, δεν έχουν πληρώσει τις εισφορές τους στον ΕΛΓΑ και επλήγησαν από τις πλημμύρες ή την πυρκαγιά, αναζητά η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στην ΕΡΤ. «Θα δούμε πως θα διευκολύνουμε και εκείνους τους παραγωγούς» πρόσθεσε.

Ο κ.Αποστόλου σημείωσε ότι τα συνεργεία του υπουργείου συνεργάζονται με εκείνα της τοπικής αυτοδιοίκησης και της περιφέρειας, ώστε να καταγραφούν το συντομότερο δυνατό οι ζημιές σε όλες τις περιοχές και να αρχίσουν να καταβάλλονται τα πρώτα ποσά των αποζημιώσεων. Διευκρίνισε πως θα υπάρξει μία μικρή καθυστέρηση μόνο στα ποσά που αφορούν στην απώλεια σοδειάς, αλλά και στο εισόδημα, καθώς, όπως σημείωσε, αυτά συνυπολογίζονται στο τέλος της χρονιάς.

Ο Βαγγέλης Αποστόλου επανέλαβε ότι θα υπάρξει άμεση μέριμνα για τους κτηνοτρόφους, για τους οποίους είπε ότι θα χρειαστούν ενίσχυση με ζωοτροφές για ορισμένους μήνες.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι η Ε.Ε. παρακολουθεί στενά το ζήτημα των τιμών των προϊόντων. «Δεν μπορεί να πωλούνται προϊόντα με ημερομηνία λήξης 7 έως 10 ημερών και να συνοδεύονται, για παράδειγμα, από 7μηνές επιταγές» επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση κυβέρνησης-θεσμών, με αιχμή την απαίτηση των δανειστών για αύξηση του 5% στο ασφάλιστρο των αγροτών, απάντησε πως αν και πρόκειται για ελάχιστη αύξηση, εντούτοις τόσο το υπουργείο όσο και η κυβέρνηση δεν επιθυμούν την παραμικρή πρόσθετη επιβάρυνση των αγροτών. Ωστόσο, παρέπεμψε για τις όποιες αποφάσεις στο υπουργείο Οικονομικών που έχει αναλάβει τη διαπραγμάτευση.

Τέλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στο ζήτημα με τη φορολόγηση στο τσίπουρο, σημειώνοντας ότι τελικά θα βρεθεί η χρυσή τομή. Όπως είπε, οι παραγωγοί τσίπουρου που κατά κύριο λόγο το χρησιμοποιούν για ιδιωτική χρήση και εμπορεύονται μικρές ποσότητες θα υποστούν μια μικρή επιβάρυνση. Πάντως, ο κ. Απόστολου υπογράμμισε την ανάγκη να σταματήσει αυτού του τύπου η διακίνηση, καθώς μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα στην υγεία.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact