ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απόσυρση διάταξης για συναλλαγές με το εξωτερικό ζητά ο ΣΕΒΕ

Επείγουσα επιστολή προς την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, απέστειλε η διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΒΕ), με την οποία ζητά να ανακληθεί άμεσα το άρθρο 21 του σχεδίου νόμου για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Με μέτρα όπως το συγκεκριμένο, ωθούνται οι ελληνικές επιχειρήσεις να μεταφέρουν τη δραστηριότητά τους εκτός Ελλάδας σε γειτονικές, κοινοτικές και μη, χώρες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα έσοδα του δημοσίου, την οικονομία και την απασχόληση», τονίζεται στην επιστολή.

Αν και ο ΣΕΒΕ κατανοεί καταρχήν, όπως τονίζεται, την αγωνία της κυβέρνησης για τον έλεγχο των συγκεκριμένων συναλλαγών, ώστε να περιοριστεί η φοροαποφυγή ή φοροδιαφυγή, «αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει και μάλιστα χωρίς καμία ουσιαστική διαβούλευση με τους επιχειρηματικούς φορείς, να επιβαρύνονται σημαντικά οι συναλλαγές με τα προαναφερόμενα κράτη και να δημιουργηθεί ταμειακό πρόβλημα στις επιχειρήσεις και γενικότερο οικονομικό και ταμειακό πρόβλημα στην αγορά στο σύνολό της, με ιδιαίτερη ένταση και αρνητικές συνέπειες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΒΕ τονίζει την ανάγκη άμεσης τροποποίησης της επίμαχης διάταξης, προτείνοντας τα εξής: η φορολογούμενη επιχείρηση -χωρίς να προκαταβάλει τον φόρο του 26%- να αποστέλλει ηλεκτρονικά ή να προσκομίζει σε διάστημα δέκα ημερών από την πραγματοποίηση της συναλλαγής Υπεύθυνη Δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ γνωστοποίησης της συναλλαγής και δήλωσης ότι οι σχετικές δαπάνες αφορούν πραγματικές και συνήθεις συναλλαγές και δεν έχουν ως αποτέλεσμα τη μεταφορά κερδών ή εισοδημάτων ή κεφαλαίων με σκοπό τη φοροαποφυγή ή τη φοροδιαφυγή. Αν σε διάστημα έξι μηνών -ή σε κάθε περίπτωση μέχρι το τέλος της επόμενης διαχειριστικής περιόδου από την πραγματοποίηση της συναλλαγής- δεν διενεργηθεί έλεγχος, να θεωρούνται οι εν λόγω δαπάνες οριστικά εκπεσθείσες.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact