ΚΟΣΜΟΣ

Αποζημίωση μαμούθ σε οικογένεια Αφροαμερικανού που δολοφονήθηκε στην Νέα Υόρκη

Το ποσό των 4,1 εκατομμυρίων δολαρίων στους συγγενείς ενός Αφροαμερικανού που σκοτώθηκε κατά λάθος από έναν αστυνομικό τον Νοέμβριο του 2014, συμφώνησε να καταβάλλει ο Δήμος της Νέας Υόρκης. 

Ο Ακάι Γκάρλεϊ, 28 ετών, σκοτώθηκε στη σκοτεινή σκάλα ενός κτιρίου στο Μπρούκλιν, καθώς ανέβαινε με τα πόδια επειδή το ασανσέρ δεν ερχόταν. Ένας αρχάριος αστυνομικός που περιπολούσε στο κλιμακοστάσιο, έναν όροφο πιο πάνω, πυροβόλησε καθώς άκουσε θόρυβο στη σκάλα. Η σφαίρα εποστρακίστηκε στον τοίχο και πέτυχε τον Γκάρλεϊ, ο οποίος ήταν άοπλος.
Με αφορμή τον θάνατο του 28χρονου, όπως και σε άλλες περιπτώσεις με θύματα Αφροαμερικανούς, οργανώθηκαν διαδηλώσεις για να καταγγελθεί η αστυνομική βία σε βάρος της κοινότητάς τους.

Συνολικά, η οικογένεια θα λάβει περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια δολάρια: 4,1 εκατ. από τον δήμο, 400.000 από την εταιρεία διαχείρισης του κτιρίου και 25.000 από τον αστυνομικό Πίτερ Λιάνγκ, εξήγησε ο δικηγόρος Σκοτ Ρινέκι. Ο 28χρονος Λιανγκ, που υπηρετούσε στην αστυνομία μόλις για 4 μήνες πριν από το περιστατικό αυτό, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας τον περασμένο Φεβρουάριο και αποτάχθηκε. Τον Απρίλιο ωστόσο άλλος δικαστής αναθεώρησε την καταδίκη του και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών με αναστολή και 800 ώρες κοινωφελούς εργασίας.

Η οικογένεια του Γκάρλεϊ είχε προσφύγει εναντίον του δήμου της Νέας Υόρκης τον Μάιο του 2015. Η Κίμπερλι Μπάλιντζερ, η μητέρα της 4χρονης κόρης του Γκάρλεϊ, είναι ικανοποιημένη από τη συμφωνία, πρόσθεσε ο δικηγόρος. «Μπορεί πλέον να συνεχίσει τη ζωή της και θα μπορέσει να μεγαλώσει το παιδί τους ώστε ο Ακάι να είναι υπερήφανος για αυτήν», πρόσθεσε.

Τα χρήματα θα κατατεθούν σε έναν λογαριασμό για την 4χρονη, όμως η μητέρα της, η οποία εργάζεται ως νοσοκόμα για κατ’ οίκον φροντίδα ασθενών, θα μπορεί να λαμβάνει κάθε μήνα ένα ποσό για την εκπαίδευση της μικρής.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact