ΚΟΣΜΟΣ

«Αριθμός ομήρων» απελευθερώθηκε από το ξενοδοχείο στο Μάλι

Πέντε ξένοι απομακρύνθηκαν από την πόλη

«Ένας ορισμένος αριθμός» ανθρώπων που κρατούσε ομήρους μια ομάδα ενόπλων από χθες το πρωί στην πόλη Σεβαρέ, στο κεντρικό τμήμα του Μαλί, απελευθερώθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, ενώ πέντε ξένοι απομακρύνθηκαν από την πόλη, σύμφωνα με πηγές στις ένοπλες δυνάμεις της αφρικανικής χώρας.

«Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι όλα τελείωσαν, αλλά ένας ορισμένος αριθμός ομήρων» απελευθερώθηκε από δυνάμεις του στρατού οι οποίες είχαν αναπτυχθεί γύρω από το ξενοδοχείο Byblos, μετά την εισβολή των ενόπλων χθες, είπε η μία από τις πηγές.

Μια δεύτερη πηγή έκανε λόγο περί επέμβασης των ειδικών δυνάμεων του στρατού του Μαλί η οποία επέτρεψε να απελευθερωθούν πολλοί όμηροι, ανάμεσά τους «πέντε ξένοι, οι οποίοι μεταφέρονται στο Μπαμακό». Η πηγή αυτή δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει τις εθνικότητες των ξένων.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ανάμεσά τους τρεις στρατιώτες κι ένας εργαζόμενος στον ΟΗΕ, σύμφωνα με πηγές στις ένοπλες δυνάμεις και στη MINUSMA. Ένας Ουκρανός υπήκοος που κατάφερε να αποδράσει από το ξενοδοχείο χθες είπε στις αρχές πως οι «περίπου τέσσερις ή πέντε» ένοπλοι κρατούσαν «τουλάχιστον δέκα» ομήρους.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact