ΚΟΣΜΟΣ

Άρον άρον την «κοπανάνε» οι Αμερικάνοι απο την Τουρκία

Άρον άρον φεύγουν οι Αμερικάνοι από την Τουρκία, τουρίστες, αλλά και οι διπλωματικές αντιπροσωπίες.

Η διαδικασία έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα , όπως όμως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος – τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης σε άρθρο του, το φαινόμενο από την Κυριακή έχει ενταθεί.

Από την Κυριακή το πρωί παρατηρείται έντονη κίνηση στα αεροδρόμια Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας από Αμερικανούς, αλλά και από άλλους Ευρωπαίους, κυρίως υπαλλήλους των διπλωματικών αντιπροσωπειών και όχι μόνο, που εγκαταλείπουν ομαδικά την Τουρκία ενώ οι φήμες οργιάζουν για επικείμενες πολύ σοβαρές εξελίξεις.

Η επίσημη πρόφαση για την ομαδική αποχώρηση είναι ότι υπάρχουν πληροφορίες για επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλη την Τουρκία που θα πλήξουν και τις διπλωματικές αντιπροσωπείες των Αμερικανών και όχι μόνο.

Πίσω όπως από αυτή την επίσημη δικαιολογία οργιάζει ένα παρασκήνιο φημών ακόμα και για επικείμενο νέο πραξικόπημα, ενώ την πολιτική ατμόσφαιρα έχει βαρύνει η σύλληψη των δημοσιογράφων της Τζούμχουριέτ που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση αλλά και από διεθνούς παράγοντες.

Είναι χαρακτηριστικό και το twitter του Αμερικανού πρέσβη στην Άγκυρα, John Bass, ο οποίος επισημαίνοντας την κατάσταση δεν παραλείπει να ευχαριστήσει και τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας για τα έκτακτα μέτρα που έχουν λάβει εν όψει σημαντικών γεγονότων, ιδιαίτερα στο αμερικανικό προξενείο Κωνσταντινούπολης.

Γεγονός είναι πως η πολιτική συναίνεση που είχε επικρατήσει μετά το αποτυχών πραξικόπημα έχει διαρραγεί οριστικά και μάλιστα οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 93 χρόνων ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας από τον Κεμάλ Ατατούρκ μετατράπηκαν σε παλλαϊκές διαδηλώσεις κατά του Ερντογάν και της ισλαμοποίησης.

Σε κάθε περίπτωση το κλίμα είναι και πάλι εκρηκτικό και πολλοί Τούρκοι σχολιαστές μιλούν για επικείμενες ραγδαίες εξελίξεις.

Πηγή: nikosxeiladakis.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact