ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ας χρεοκοπήσει η Ελλάδα»

Απαισιόδοξος όσον αναφορά το ενδεχόμενο συμφωνίας με την Ελλάδα, εμφανίστηκε γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος.

Με τον εν λόγω αξιωματούχο συνομίλησε ανταποκριτής του Mega, δίχως όμως να τον κατονομάζει, αν και ανέφερε πως πρόκειται για κυβερνητικό μέλος που είναι υπέρ μιας σκληρής στάσης απέναντι στην Αθήνα.

Όταν ο κυβερνητικός αξιωματούχος, ρωτήθηκε για την πρόοδο των συνομιλιών και την πιθανότητα ενός Grexit, απάντησε:

«Είμαστε απαισιόδοξοι γιατί δεν κινείται τίποτα. Κάθε 3 μέρες ο Βαρουφάκης παρουσιάζει νέες ιδέες. Είναι στο χέρι της Ελλάδας να μην χρεοκοπήσει. Όμως εάν είναι να συμβεί, ας συμβεί. Εμείς δεν εκβιαζόμαστε. Και σημειώστε, αυτό το “εμείς δεν εκβιαζόμαστε” δεν το είπε ο κ. Σόιμπλε. Το έχει πει από τον περασμένο Ιανουάριο ο σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος Γκάμπριελ».

Παράλληλα, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η Κομισιόν «δεν παίζει τον καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία. Το Eurogroup και θεσμικά είναι εκείνο που θα πάρει τις αποφάσεις».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact