ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασημακοπούλου: Κατάφορα αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο Παππά για την τηλεοπτική διαφήμιση

«Κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες με κάθε τρόπο να συνεχίσει να ελέγχει το τοπίο των ΜΜΕ»

«Η κυβέρνηση επιδιώκει, μέσα από μία καθεστωτικού τύπου προσπάθεια για έλεγχο των μέσων ενημέρωσης, να παραμείνει στην εξουσία και να μπορεί να ελέγξει καλύτερα την κατάσταση στη χώρα», δήλωσε η υπεύθυνη του Τομέα Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της ΝΔ, βουλευτής Β’ Αθηνών, Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

Αναφερόμενη στο σχέδιο νόμου για το «Ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου» του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, η κ. Ασημακοπούλου καταλόγισε στον υπουργό Νίκο Παππά ότι «προσπαθεί να ελέγξει τα κανάλια από την πίσω πόρτα».

«Μετά το στραπάτσο της αντισυνταγματικότητας του νόμου, με τον οποίο προσπάθησε να ελέγξει την αδειοδότηση των καναλιών, η οποία έπεσε στο κενό λόγω του ΣτΕ, τώρα κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες με κάθε τρόπο να συνεχίσει να ελέγχει το τοπίο των ΜΜΕ, γιατί αυτός είναι ο εντεταλμένος στόχος του από τον πρωθυπουργό» είπε η κ. Ασημακοπούλου και διευκρίνισε: «Τώρα φτιάχνει ένα ηλεκτρονικό σύστημα μέσα από το οποίο είναι υποχρεωμένη η αγορά να περνάει τη διαφήμιση που είναι και η μοναδική πηγή εσόδων των καναλιών».

«Είναι κατάφορα αντισυνταγματικό και πάλι, πάει γυρεύοντας ο κ. Παππάς να είναι ο υπουργός των αντισυνταγματικών νόμων σε λίγο, αν δε σταματήσει να νομοθετεί με αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε. Προκειμένου να ρυθμιστεί το τηλεοπτικό τοπίο η Τομεάρχης της ΝΔ επισήμανε την ανάγκη «να γίνει ένας διαγωνισμός με ένα ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο, το οποίο να μην είναι αντισυνταγματικό».

Σε ό,τι αφορά τα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια η κ. Ασημακοπούλου σχολίασε: «Ο κ. Τσίπρας κάνει αυτό το οποίο έκανε και είναι το μόνο που ξέρει να κάνει, δηλαδή να λέει ψέμματα και να πουλάει παραμύθια στον κόσμο για να υφαρπάξει ψήφους. Αυτό ξέρει να κάνει. Θέλει να μας πει τι έχει κάνει στην πράξη για να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, εκτός από το να την υπερφορολογήσει, να εξοντώσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τις ασφαλιστικές εισφορές; Τι έχει κάνει στο επίπεδο των επενδύσεων; Έχει κάποια καινούρια επένδυση, έστω στα σκαριά; Αυτές που βρήκε έτοιμες με το ζόρι τις προχώρησε… Τι έχει να μας πει για την ανάπτυξη ο κ. Τσίπρας; Δεν έχουμε λόγο ούτε να νομιμοποιήσουμε, ούτε να συμβάλουμε σε πανηγύρια που είναι το καινούριο επικοινωνιακό αφήγημα του κ.Τσίπρα».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact