ΚΟΣΜΟΣ

Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα με σύνδρομο Down

Ο θάνατος του 20χρονου προκάλεσε την κατακραυγή της κοινής γνώμης της Σουηδίας

Οι εισαγγελικές αρχές της Σουηδίας θα ασκήσουν διώξεις σε βάρος τριών αστυνομικών για τον θανάσιμο τραυματισμό από αστυνομικά πυρά ενός 20χρονου που έπασχε από σύνδρομο Down κι αυτισμό, πέρυσι τον Αύγουστο, σε μια υπόθεση που ήγειρε ανησυχίες για τη χρήση φονικής βίας από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου.

Ο Έρικ Τόρελ, ο οποίος είχε πνευματική ηλικία ενός τρίχρονου αγοριού, σκοτώθηκε σε έναν καταιγισμό πυρών, αφού είχε βγει κρυφά από το σπίτι του στη Στοκχόλμη, κατά τη διάρκεια της νύχτας, για να παίξει.

Η αστυνομία πυροβόλησε 25 φορές εναντίον του Τόρελ, ενώ βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του, καθώς πίστευε ότι το ψεύτικο όπλο- παιχνίδι που κράταγε ήταν πραγματικό. Τρεις σφαίρες βρήκαν τον άτυχο 20χρονο, οι δύο σφαίρες, μεταξύ αυτών εκείνη που του επέφερε το μοιραίο πλήγμα, τον βρήκαν στην πλάτη.

«Αποφάσισα ότι οι αστυνομικοί, που διώκονται για τους πυροβολισμούς, δεν ακολούθησαν τις διαδικασίες, που θα έπρεπε να έχουν ακολουθήσει κι αν το είχαν κάνει αυτό, θα συνειδητοποιούσαν ότι ο Έρικ, το θύμα, δεν συνιστούσε απειλή» είπε σε δημοσιογράφους ο εισαγγελέας Μάρτιν Τίντεν.

Οι δύο αστυνομικοί διώκονται για ανάρμοστη συμπεριφορά και ένας για πρόκληση θανάτου.

Σύμφωνα με τον Τίντεν, οι δυνάμεις ασφαλείας δικαιολογημένα άνοιξαν πυρ εναντίον του Τόρελ, που δεν υπάκουσε όταν του ζητήθηκε να αφήσει κάτω το όπλο του, ωστόσο έπρεπε να σταματήσουν να πυροβολούν, όταν το θύμα τους γύρισε την πλάτη.

Ο θάνατος του 20χρονου προκάλεσε την κατακραυγή της κοινής γνώμης και ήγειρε ερωτήματα για τη χρήση φονικής βίας εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων της Σουηδίας.

«Ελπίζω να καταφέρουμε να ρίξουμε φως στα γεγονότα, τι ακριβώς έγινε και πήγαν όλα τόσο στραβά και ότι θα αλλάξουν τον τρόπο που οι αστυνομικοί εκπαιδεύονται, διότι αυτό δεν επιτρέπεται να ξανασυμβεί» σημείωσε η μητέρα του Τόρελ μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων TT.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact