ΚΟΣΜΟΣ

Αυστηρότερο έλεγχο στην πώληση όπλων θέλει το Βερολίνο -Μετά από το μακελειό στο Μόναχο

Υψηλόβαθμοι Γερμανοί αξιωματούχοι κάλεσαν σε αυστηροποίηση των ελέγχων στην πώληση όπλων, μετά από το μακελειό στο Μόναχο όπου έχασαν τη ζωή τους εννέα αθώοι, από το χέρι 18χρονου διαταραγμένου.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περιορίσουμε και να ελέγχουμε αυστηρά την πρόσβαση σε όπλα», δήλωσε ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι αρχές ερευνούν πώς ο Γερμανο-ιρανός κατάφερε να αποκτήσει ένα όπλο, παρά τα σημάδια ότι αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

«Ο έλεγχος της οπλοκατοχής είναι πολύ σημαντικό θέμα», υπογράμμισε ο Γκάμπριελ.  

Σε άλλη συνέντευξη, ο Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε στην Bild ότι σκοπεύει να επαναξετάσει τους νόμους οπλοκατοχής μετά από την επίθεση, με στόχο τη βελτίωσή τους όπου είναι απαραίτητο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας σημείωσε ότι ήδη είναι πολύ αυστηρή η σχετική νομοθεσία στη χώρα, ενώ πρόσθεσε και εκείνος ότι είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό πώς ο δράστης απέκτησε πρόσβαση στο όπλο που χρησιμοποίησε.

«Στη συνέχεια θα πρέπει να αξιολογήσουμε προσεκτικά αν και ποιες νομικές αλλαγές χρειάζονται», πρόσθεσε.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact