ΥΓΕΙΑ

Αυτές είναι οι βασικές αιτίες της ανδρικής υπογονιμότητας

Η υπογονιμότητα σε ένα ζευγάρι δεν αποτελεί αποκλειστικά γυναικείο πρόβλημα, καθώς στο 40% των υπογόνιμων ζευγαριών, το πρόβλημα αφορά τους άνδρες.

Η πιο συχνή αιτία υπογονιμότητας στους άνδρες είναι η αδυναμία του οργανισμού να παράγει ικανοποιητικό αριθμό υγιών σπερματοζωαρίων.

Υπάρχει μία σειρά παραγόντων που επηρεάζουν την ποιότητα του σπέρματος.

Παχυσαρκία
Όταν ο Δείκτης Μάζας Σώματος ξεπεράσει το 25-30 kg/m2 υπάρχουν σημαντικές αλλοιώσεις τόσο στη μορφολογία των σπερματοζωαρίων όσο και στο γενετικό υλικό (DΝΑ) που μεταφέρουν.

Τραυματισμοί
Κάποια αθλήματα μπορεί να «τραυματίσουν» τους όρχεις, όπως η ποδηλασία και η ιππασία. Τόσο η θέση του αθλητή, όσο και η ειδική στολή που συχνά αυξάνει τη θερμοκρασία στους όρχεις, προκαλεί μείωση της παραγωγής σπέρματος.

Συμπληρώματα διατροφής
Τα αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης συμπληρώματα διατροφής, αλλά και τα αναβολικά είναι εχθροί της γονιμότητας.

Υψηλές θερμοκρασίες
Μία σειρά καθημερινών δραστηριοτήτων που αυξάνουν τη θερμοκρασία των όρχεων, έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα του σπέρματος. Αυτές είναι η καθιστική ζωή, το μπάνιο με ζεστό νερό, η πολύωρη καθιστική εργασία, τα στενά ρούχα και τα lap top που πολλοί άνδρες συνηθίζουν να ακουμπούν στα πόδια τους, με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται θερμοκρασία που φτάνει τους 70 βαθμούς.

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, καθώς και η ύπαρξη διαφόρων μικροοργανισμών που προκαλούν φλεγμονές στα γεννητικά όργανα όπως προστατίτιδα, επηρεάζουν αρνητικά το σπέρμα.

Ακτινοβολίες
Επιστημονικές μελέτες συμπεραίνουν ότι η ακτινοβολία που εκπέμπεται από τη χρήση κινητού τηλεφώνου, μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα των ανδρών.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact