ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβραμόπουλος: Η Ε.Ε. δεν κάνει διακρίσεις με βάση τη θρησκεία

«Οι πολίτες μας ανησυχούν»

«H Ευρωπαϊκή Ένωση βασίζεται σε αξίες και δεν κάνει διακρίσεις με βάση τη θρησκεία, την εθνικότητα ή την προέλευση, ούτε στο μεταναστευτικό, ούτε στο άσυλο, ούτε σε κάποια άλλη πολιτική της», δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN και τον δημοσιογράφο Ρίτσαρντ Κουέστ.

Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Τζον Κέλι, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι το εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ δεν αφορά σε πολίτες της ΕΕ με διπλή υπηκοότητα, κάτι που αποτέλεσε τη βασική ανησυχία των Ευρωπαίων, όπως είπε, αυτές τις ημέρες.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος εξέφρασε την ελπίδα ότι η πρόσφατη απαγόρευση θα έχει προσωρινό χαρακτήρα, ωσότου η νέα κυβέρνηση επεξεργαστεί την πολιτική για τους πρόσφυγες.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον εθνικισμό, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι με πολλές σημαντικές εκλογικές αναμετρήσεις μέσα στο 2017.

«Μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την ενότητα και τη συνοχή της Ευρώπης είναι η άνοδος του εθνικισμού και της ξενοφοβίας. Οι πολίτες μας ανησυχούν. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες τους, όχι να τις τροφοδοτούμε. Ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, η ασφάλεια, το περιβάλλον και η οικονομία έχουν παγκόσμια διάσταση. Γι’ αυτό και πρέπει να δίνουμε ενωμένοι κοινές απαντήσεις», σημείωσε ο επίτροπος, επισημαίνοντας ότι στη Μάλτα, την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, οι ηγέτες της Ευρώπης θα συζητήσουν το ζήτημα και θα πράξουν με μεγάλη υπευθυνότητα. «Για να αντιμετωπίσουμε ένα ζήτημα που είναι παγκόσμιο πρέπει να συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ και τους άλλους παγκόσμιους εταίρους», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact