ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bloomberg: Ο Σαμαράς ποντάρει σε ένα συμβιβασμό

Στη νέα προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στη σημερινή, δεύτερη ψηφοφορία και να αποφευχθούν έτσι οι πρόωρες εκλογές αναφέρεται το πρακτορείο Bloomberg.

Όπως επισημαίνεται, εάν ο Αντώνης Σαμαράς δεν κατορθώσει να συγκεντρώσει και σήμερα την υποστήριξη των βουλευτών, θα διεξαχθεί η τρίτη και τελική ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου, όπου θα απαιτούνται 180 βουλευτές.

Ο Θανάσης Δρογώσης, της Pantelakis Securities, δήλωσε στο Bloomberg ότι ενώ ο σημερινός δεύτερος γύρος είναι απίθανο να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες 200 ψήφους, θα μπορούσε να δώσει χρήσιμες ενδείξεις για την τρίτη και την πιο σημαντική ψηφοφορία.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός ποντάρει στον συμβιβασμό που ανακοίνωσε, δηλαδή να γίνει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας κι ύστερα να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές στο τέλος του 2015, για να προσελκύσει τους ανεξάρτητους βουλευτές», τονίζει χαρακτηριστικά το Bloomberg.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact