ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Bono και One Direction τραγουδούν κατά του Έμπολα

Ο Έμπολα έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 5.000 ανθρώπους από τότε που ξέσπασε η επιδημία στη δυτική Αφρική και κυρίως στη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γουινέα, στις αρχές του χρόνου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το βρετανικό ανδρικό συγκρότημα One Direction και ο τραγουδιστής των U2 Μπόνο ένωσαν σήμερα τις δυνάμεις τους μαζί με μερικά άλλα από τα μεγαλύτερα ονόματα της βρετανικής ποπ και ροκ μουσικής σκηνής για να ηχογραφήσουν μία νέα εκδοχή του θρυλικού τραγουδιού «Do They Know It’s Christmas», αυτή τη φορά για τη συγκέντρωση χρημάτων για την καταπολέμηση του Έμπολα στην Αφρική.

Το σινγκλ “Do They Know It’s Christmas?” ηχογραφήθηκε πριν από 30 χρόνια έπειτα από πρωτοβουλία του μουσικού και ακτιβιστή Μπομπ Γκέλντοφ, ο οποίος συγκέντρωσε μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής που σχημάτισαν το συγκρότημα Band Aid για να βοηθήσουν τους πληγέντες από τον λιμό στην Αιθιοπία.

Το τραγούδι διασκευάστηκε και οι στίχοι της αρχικής έκδοσης, που έγραψε ο Γκέλντοφ μαζί με τον Μιτζ Γιούρε, τροποποιήθηκαν ώστε να αφορούν τη σημερινή κρίση.

“Το σινγκλ είναι ένα τραγούδι, ένα μουσικό κομμάτι αλλά κι ένα γεγονός και το επόμενο στάδιο τώρα είναι να το μετατρέψουμε σε φαινόμενο σαν εκείνο της δεκαετίας του 80΄”, δήλωσε ο Γκέλντοφ στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC προσερχόμενος το Σάββατο (15/11) στο στούντιο ηχογράφησης στο δυτικό Λονδίνο.

Ο ίδιος είπε ότι μίλησε με τον υπουργό Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, ο οποίος συμφώνησε να απαλλάξει από τον καθιερωμένο φόρο τις εισπράξεις από τις πωλήσεις του σινγκλ.

Το πρωτότυπο τραγούδι του 1984 συγκέντρωσε πάνω από δέκα εκατομμύρια ευρώ. Οι ερμηνευτές του ήταν μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της μουσικής σκηνής της εποχής, μεταξύ των οποίων ο Μπόνο, ο Τζορτζ Μάικλ και ο Ντέιβιντ Μπόουι. Έκτοτε ηχογραφήθηκε άλλες δύο φορές, το 1989 και το 2004.

Αυτή τη φορά εκτός από τον Μπόνο θα συμμετάσχουν και ο Ρόμπερτ Πλαντ των Led Zeppelin, ο τραγουδιστής των Coldplay Κρις Μάρτιν και οι τραγουδιστές Εντ Σίραν και Σαμ Σμιθ.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Γκέλντοφ δήλωσε ότι αποφάσισε να ηχογραφήσει την νέα εκδοχή του τραγουδιού όταν επικοινώνησαν μαζί του από τα Ηνωμένα Έθνη και τον ενημέρωσαν ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη βοήθειας ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του Έμπολα πέραν της δυτικής Αφρικής.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact