ΚΟΣΜΟΣ

Bundesbank: Να αναλάβουν το βάρος των τραπεζών οι ομολογιούχοι και μεγαλοκαταθέτες

Οι κανόνες για το bail-in θα πρέπει να εφαρμοστούν όσο το δυνατόν συντομότερα για τις ελληνικές τράπεζες, δήλωσε το ανώτατο στέλεχος της Bundesbank, Andreas Dombret.

«Κατά την άποψή μου, αυτό το εργαλείο (bail-in) θα πρέπει να είναι διαθέσιμο όσο το δυνατόν συντομότερα και όχι μόνο από την υποχρεωτική ημερομηνία εισαγωγής της 1ης Ιανουαρίου 2016», δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Μόναχο, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι κανόνες του bail-in δίνουν τη δυνατότητα τις απώλειες των προβληματικών τραπεζών να τις επωμιστούν οι ομολογιούχοι ή ακόμα και οι μεγαλοκαταθέτες.

Παράλληλα, διατύπωσε την εκτίμηση ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών ενδέχεται να ξεπεράσει τα 25 δισ. ευρώ.

Στη συνέχεια, ο Dombret εξέφρασε τις αμφιβολίες του, για το κατά πόσον οι τράπεζες της Ελλάδας θεωρούνται φερέγγυες.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact