ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δανέλλης: Η κυβέρνηση πουλάει κάλπικα ιδεολογήματα στο κομματικό ακροατήριο

Μη τιμητικά για τη χώρα όσα καλούμαστε σήμερα να ψηφίσουμε, τόνισε

Ως εργαλεία, που αφενός απαιτούν διαρκή επιτήρηση της Ελλάδας, αφετέρου απεικονίζουν την έλλειψη εμπιστοσύνης, κατέδειξε τον «περιβόητο κόφτη», την αντικατάσταση του ΤΑΙΠΕΔ από την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών & Περιουσίας Α.Ε., αλλά και στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης.

«Θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε προς αυτή την κατεύθυνση το Δημοσιονομικό Συμβούλιο και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, ώστε να μην φτάσουμε στον κόφτη» είπε ο κ. Δανέλλης και διερωτήθηκε «πώς θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία τα 2 δισ. ευρώ που προβλέπονται στον φετινό προϋπολογισμό από τις ιδιωτικοποιήσεις;».

Αναφερόμενος δε στο ταμείο για την διαχείριση της δημόσιας περιουσίας είπε πως είναι άλλο να υποστηρίζουμε την αξιοποίηση της ελληνικής περιουσίας και άλλο να δημιουργείται ένα Υπερ – ταμείο, η προίκα του οποίου δεν καταγράφεται και δεν προσδιορίζεται ρητά και ξεκάθαρα.

Για την αυτονόμηση της ΓΓΔΕ, ανέφερε ότι της εκχωρείται κατ’ ουσία και η αρμοδιότητα των κρατικών επενδύσεων, αφού απαιτείται σύμφωνη γνώμη της για την ένταξη έργων στο ΠΔΕ.

Ο κ. Δανέλλης καταλόγισε στην κυβέρνηση έλλειψη σχεδιασμού, που σε συνδυασμό «με την ανάγκη να πουλάει κάλπικα ιδεολογήματα στο κομματικό ακροατήριο», καταδικάζουν τη χώρα στην ύφεση και στην οπισθοδρόμηση.

«Τα όσα επώδυνα και σίγουρα μη τιμητικά για τη χώρα καλούμαστε σήμερα να ψηφίσουμε, είναι απόρροια της αμφιθυμίας και των εγγενών αντιφάσεών σας» κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού προς την κυβέρνηση.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact