ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΗ: Αν έγιναν λάθος διακοπές ρεύματος θα κάνουμε επανασύνδεση

Σε διευκρινίσεις προχώρησε η διοίκηση της ΔΕΗ μετά τις καταγγελίες καταναλωτών για διακοπή παροχής ρεύματος για ελάχιστες οφειλές αλλά και την σφοδρή αντίδραση του υπουργού Π. Σκουρλέτη ο οποίως μέσω κύκλων του έκανε λόγο ακόμη και για… πολιτικό σαμποτάζ.

Σε άτυπη ενημέρωσή της η ΔΕΗ σχολιάζει τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν περί αποκοπών πελατών με χαμηλές οφειλές. Κύκλοι της ΔΕΗ επισημαίνουν ότι «χωρίς να αποκλείεται περίπτωση σφάλματος, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ ενεργούν με τον προσήκοντα επαγγελματισμό στα πλαίσια των υπηρεσιακών εντολών και οδηγιών, επιδεικνύοντας παράλληλα την μέγιστη δυνατή κοινωνική ευαισθησία και ευελιξία».

Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι «οποιαδήποτε συγκεκριμένη καταγγελία γίνεται θα ερευνάται με βάση τις υπηρεσιακές διαδικασίες της ΔΕΗ» και διαβεβαιώνουν πως «σε περίπτωση σφάλματος οι αρμόδιες υπηρεσίες προβαίνουν, το ταχύτερο δυνατό, σε επανασύνδεση».

Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζεται ότι «η διοίκηση της ΔΕΗ βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αντιμετώπιση του μείζονος θέματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ με την απαιτούμενη αποφασιστικότητα και κοινωνική ευαισθησία».

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, προέβη σε αυστηρές συστάσεις στους περιφερειακούς διευθυντές της ΔΕΗ που προχωρούν σε διακοπή ρεύματος για οφειλές μικρών ποσών, κάνοντας λόγο ακόμη και για «πολιτικό σαμποτάζ».  

Μετά από τις καταγγελίες που έφτασαν στο υπουργείο για διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές που χρωστούν 300 ευρώ, ο κ. Σκουρλέτης έχει δώσει ρητή οδηγία να μην γίνονται διακοπές για χρέη κάτω από 1.000 ευρώ. Κύκλοι του υπουργού έλεγαν μάλιστα: «Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο πολιτικού σαμποτάζ. Αυτή η κυβέρνηση τα έχει δει όλα. Έχουμε δώσει πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις, η δουλειά των διευθυντών είναι να κινούνται με βάση τις κατευθύνσεις της διοίκησης.  Αν κάποιος περιφερειακός διευθυντής δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο, θα αντιμετωπιστεί με πλεόνασμα αυστηρότητας».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact