ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν ανησυχώ ιδιαίτερα για τις ρωσικές παρεμβάσεις»

Δεν ανησυχεί ιδιαίτερα η Άνγκελα Μέρκελ για τις αποστολές που πραγματοποιούν τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό και τη Μαύρη Θάλασσα και τα μαχητικά ρωσικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της Βαλτικής, τα οποία το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε χθες ότι εντόπισε και παρακολούθησε .

Τους τελευταίους μήνες υπάρχει έντονη τέτοια δραστηριότητα, ιδίως μια σειρά ασκήσεων που διεξάγουν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, επισήμανε η Γερμανίδα Καγκελάριος κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης τύπου με τον πρωθυπουργό της Σλοβενίας, Μίρο Τσεράρ.

«Ωστόσο δεν ανησυχώ ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο μιας μεγαλύτερης παραβίασης του εναέριου χώρου» τόνισε η ίδια.

Το ΝΑΤΟ ανέφερε ότι μαχητικά κρατών-μελών του αναχαίτισαν 4 σμήνη ρωσικών αεροσκαφών σε διάστημα 24 ωρών από την Τρίτη και περιέγραψε το φαινόμενο αυτό ως μια ασυνήθιστη δραστηριότητα, σε μια χρονική στιγμή που επικρατεί ένταση στις σχέσεις Ανατολής-Δύσης λόγω της ουκρανικής κρίσης.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact