ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν πάνε καλά οι διαπραγματεύσεις γι αυτό στέλνουμε πλοία στην κυπριακή ΑΟΖ»

Να δικαιολογήσει τις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι, «αν οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό πήγαιναν καλά, τότε η Τουρκία δεν θα έστελνε στρατιωτικά πλοία στην περιοχή», επιχείρησε ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Ο κ. Ταλάτ πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να ξέρει ποιες θα είναι οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις σε περίπτωση που ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. «Αν οι διαπραγματεύσεις ήταν σε σωστό σημείο, τότε τέτοιες ενέργειες της Τουρκίας θα καταδικάζονταν», ανέφερε. Αυτήν τη στιγμή δεν έχουν σημειωθεί σημαντικές αντιδράσεις, πρόσθεσε ο κ. Ταλάτ.

Ανέφερε ακόμα ότι στο Κυπριακό δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τη λύση, λέγοντας ότι ο Ντερβίς Έρογλου έδωσε το μήνυμα ότι δεν θα φέρει αντίρρηση, εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις.

Στις δηλώσεις του ο κ. Ταλάτ κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τη λύση του Κυπριακού, να ασκήσουν πίεση στον κ. Έρογλου για να επιδεικνύει περισσότερη προθυμία για λύση και ανέφερε ότι ο κ. Έρογλου δεν δείχνει να ανησυχεί για το Κυπριακό, λέγοντας ότι «δεν θέλει λύση».

Σε ερώτηση για τη σχέση Έρογλου- «κυβερνώντος» κόμματος (Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα), ο κ. Ταλάτ είπε ότι ο Έρογλου «δεν λαμβάνει υπόψη την κυβέρνηση και εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει «πρόεδρος» και «κυβέρνηση» να αλληλοστηρίζονται.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact