ΕΛΛΑΔΑ

Δεσμεύονται όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πρώην αντιπροέδρου του Jumbo

Δεσμεύονται όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί , προσωπικοί και εταιρικοί, που συνδέονται με τον πρώην αντιπρόεδρο της Jumbo, Ευάγγελο Παπαευαγγέλου.

Την εντολή που σχετίζεται με την υπόθεση πώλησης ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές έδωσε αυτεπαγγέλτως η επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη. Αυτό που εξετάζεται είναι, αν μέσω των αγοραπωλησιών γινόταν διακίνηση μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με έρευνα των κινεζικών Αρχών, ο Παπαευαγγέλου φέρεται μέσω προσωπικής του εταιρίας να έκανε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους, αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ, χρησιμοποιώντας POS, αν και στην Κίνα ισχύουν capital control, με αποτέλεσμα αυτή η πρακτική να είναι παράνομη.

Οι αγοραστές ξεπερνούσαν έτσι τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων μέσω της χρήσης των POS και παράλληλα έμπαιναν στο πρόγραμμα της Χρυσής Βίζας στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η υπόθεση διερευνάται ήδη από την Οικονομική Εισαγγελία, ενώ έρευνα για το θέμα διενεργούν επίσης η Τράπεζα της Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

enikos.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact