ΚΟΣΜΟΣ

Διαδήλωση κατά της απαγόρευσης των αμβλώσεων, εν μέσω κορονοϊού στην Πολωνία

Εκατοντάδες άνδρες και γυναίκες «έσπασαν» τα περιοριστικά μέτρα και βγήκαν στους δρόμους

Πολλές δεκάδες γυναίκες, αλλά και άντρες, με αυτοκίνητα, ποδήλατα και πεζή, παραβίασαν χθες την απαγόρευση των συναθροίσεων λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού και έκλεισαν τους δρόμους σε κεντρική συνοικία της Βαρσοβίας για να διαδηλώσουν κατά του νομοσχεδίου που περιορίζει την ήδη περιορισμένη στην Πολωνία πρόσβαση στην άμβλωση.

Το νομοσχέδιο, με τίτλο “Stop avortement”, το οποίο συνέταξε ομάδα σφοδρών επικριτών της άμβλωσης, αναμένεται να συζητηθεί αύριο από το κοινοβούλιο. Στοχεύει στην απαγόρευση μίας εκ των περιπτώσεων άμβλωσης που επιτρέπονται ακόμη από τον νόμο, εκείνη των σοβαρών δυσμορφιών του εμβρύου.

Μια άλλη πρόταση νόμου, που θα βρεθεί επίσης στην ατζέντα, στοχεύει στον περιορισμό της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και προτείνει σε ορισμένες περιπτώσεις κάθειρξη τριών ετών για τους παραβάτες. Σύμφωνα με τους συντάκτες της πρότασης, δεν πρόκειται για την πλήρη απαγόρευση της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, αλλά για την αποτροπή της «σεξουαλικοποίησης» των παιδιών.

Η χθεσινή διαδήλωση, που διήρκησε πάνω από μία ώρα, οργανώθηκε από το κίνημα «Εθνική Απεργία των Γυναικών», το οποίο είχε καταφέρει, πριν από 4 χρόνια, πραγματοποιώντας μαζικές διαδηλώσεις, να μπλοκάρει έναν πολύ αυστηρό νόμο κατά των αμβλώσεων.

«Κορνάροντας για 45 λεπτά, μπόρεσα να εκφράσω την αγανάκτησή μου» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια μεταφράστια, η Ζοάνα Καλίνσκα.

«Δεν μπορούσα να κάτσω χωρίς να κάνω τίποτα μπροστά σε όσα συμβαίνουν υπό το πρόσχημα της μάχης κατά της πανδημίας» συμπλήρωσε.

«Οι κυβερνώντες επωφελούνται από την απαγόρευση των συναθροίσεων για να περάσουν την απαγόρευση των αμβλώσεων, την ώρα που η κοινωνία δεν στηρίζει μια τέτοια αυστηροποίηση του νόμου» συνέχισε η ίδια.

Η επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ντούνια Μιγιάτοβιτς επέκρινε σήμερα τα δύο κείμενα προς εξέταση.

«… Αυτός ο νόμος, εφόσον υιοθετηθεί, θα οδηγήσει στο να απαγορευτεί ουσιαστικά η άμβλωση, πλήττοντας σοβαρά τα δικαιώματα και την ασφάλεια των γυναικών σε αυτήν τη χώρα».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact