ΚΟΣΜΟΣ

Διαθέτει 300.000 ευρώ για τους πρόσφυγες η Ρουμανία

«Για να διαχειριστούμε την κρίση, πρέπει να πάμε στη ρίζα του φαινομένου»

Η Ρουμανία θα διαθέσει 300.000 ευρώ την επόμενη τριετία στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού για τους πρόσφυγες, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Κλάους Γιοχάνις.

«Είναι προφανές ότι, αν θέλουμε να διαχειριστούμε την κρίση αποτελεσματικά, πρέπει να πάμε στη ρίζα του φαινομένου, που είναι οι περιοχές κρίσης, για παράδειγμα, αλλά όχι μόνο στη Συρία. Πρέπει να παρέμβουμε εκεί, να τερματίσουμε τη σύγκρουση και να επαναφέρουμε την ειρήνη στην περιοχή. Αυτό είναι αρκετά δύσκολο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση από μόνη της σίγουρα δεν μπορεί να το κάνει, αλλά μπορεί να συμβάλει», επισήμανε ο ρουμάνος πρόεδρος, μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την προσφυγική κρίση.

Ο Κλάους Γιοχάνις τόνισε ότι πρέπει να δοθεί προσοχή και στις ασφαλείς χώρες γύρω από τις περιοχές κρίσης και ανέφερε την Ιορδανία, τον Λίβανο και την Τουρκία.

«Κάθε υποστήριξη προς τις χώρες αυτές αποφέρει πιο σημαντικά και πιο γρήγορα αποτελέσματα από την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες οι οποίοι έχουν ήδη φτάσει στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, η Ύπατη Εκπρόσωπος της προεδρίας του Συμβουλίου επανέλαβε την έκκληση για ουσιαστική στήριξη στο παγκόσμιο επισιτιστικό πρόγραμμα που αντιμετωπίζει τα θέματα προσφύγων στα στρατόπεδα γύρω από τις περιοχές των συγκρούσεων. Η Ρουμανία αποφάσισε να διαθέσει 300.000 ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια. Αυτό είναι πολλαπλάσιο του ποσού που έχει διατεθεί μέχρι σήμερα από τη Ρουμανία για το σκοπό αυτό», διευκρίνισε ο κ. Γιοχάνις.

Ο ρουμάνος πρόεδρος επέμεινε στην ανάγκη ενίσχυσης των εξωτερικών της συνόρων της ΕΕ με συντονισμένες δράσεις και όχι μόνον από κράτη – μέλη. “Πρέπει να παλέψουμε με τα δίκτυα που διακινούν πρόσφυγες, οι οποίοι θέλουν να περάσουν από τη μία χώρα στην άλλη” σημείωσε.

Όσον αφορά τα κέντρα προσφύγων, πρότεινε να μετατραπούν σε ευρωπαϊκά κέντρα, καθώς, όπως τόνισε, το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και όχι εθνικό και πρόσθεσε ότι αρκετοί από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση χαιρέτισαν την πρωτοβουλία.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact