ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνές μποϊκοτάζ: «Χύστε τη ρωσική βότκα και στείλτε τα μπουκάλια στην Ουκρανία για να φτιάξουν μολότοφ»

Το εθνικό ποτό της Ρωσίας, η βότκα έχει γίνει στόχος διεθνούς οργής μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Η βότκα διαδόθηκε στη Δύση από τον Τζέιμς Μποντ και εξαπλώθηκε σε όλον τον κόσμο. Τώρα, είναι ανάμεσα στα «απαγορευμένα προϊόντα» από τη Μόσχα, ενώ οι κυρώσεις πέφτουν «βροχή» από Ευρώπη και ΗΠΑ.

Στο Νιου Χαμσάιρ, όπου τα ποτά και το κρασί πωλούνται μέσω καταστημάτων που ελέγχονται από την κυβέρνηση, ο κυβερνήτης ανακοίνωσε το Σάββατο την απαγόρευση οινοπνευματωδών ποτών ρωσικής κατασκευής και επωνυμίας.

Και στο Οχάιο, όπου το κράτος συνάπτει συμβάσεις με τους ιδιώτες για την πώληση αλκοολούχων ποτών, ανακοινώθηκε η διακοπή αγοράς και πώλησης της Russian Standard Vodka.

Ακολούθως και στη Βιρτζίνια ζητήθηκε η αφαίρεση όλων των βοτκών και ρωσικών προϊόντων.

Βρετανική Κολούμπια, Οντάριο, Αλμπέρτα και η Μανιτόμπα δήλωσαν ότι σταματούν τις πωλήσεις εισαγόμενου ρωσικού αλκοόλ ως αντίδραση για την απρόκλητη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας.

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής Τομ Κότον έγραψε στο Twitter:

«Χύστε τη ρωσική βότκα και στείλτε τα άδεια μπουκάλια στην Ουκρανία μαζί με πυρομαχικά για να φτιάξουν βόμβες μολότοφ».

Το μποϊκοτάζ στην ρωσικό βότκα, όπως αναφέρουν οι New York Times, είναι περισσότερο συμβολικό παρά μέρος οικονομικής στρατηγικής.

Η βότκα έχει μακρά παράδοση στη ρωσική κουλτούρα. Οι Times την είχαν περιγράψει κάποτε ως «ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής ζωής». Άχρωμο και άοσμο μπορεί να συνδυαστεί με πολλούς τρόπους και να δημιουργηθούν πολλά κοκτέιλ.

Για αυτό πήρε μεγάλη θέση στην αγορά των ΗΠΑ και έθεσε ψηλά τα ανταγωνιστικά στάνταρ σε παρασκευαστές από διάφορες χώρες.

Παρά το γεγονός πως 76,9 εκατομμύρια κιβώτια βότκας των εννέα λίτρων πουλήθηκαν στις ΗΠΑ το 2020, με έσοδα 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους οινοπνευματοποιούς, το μερίδιο της Ρωσίας στην αγορά δεν ήταν τόσο μεγάλο.

Η Ρωσία αντιπροσώπευε λίγο περισσότερο από το 1 τοις εκατό της βότκας που εισήχθη στις ΗΠΑ το 2017.

Οπότε το μποϊκοτάζ δεν είναι για οικονομικούς λόγους καθώς κορυφαίοι εξαγωγείς βότκας είναι η Γαλλία και Σουηδία, Ολλανδία και Λετονία.

Πηγή: CNN.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact