ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για βιτριόλι – Ξέσπασε η Ιωάννα: “Θα πεις την αλήθεια τώρα ή να φύγω;”

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών έφτασαν λίγο πριν τις 9 το πρωί η Ιωάννα Παλιοσπύρου συνοδεία του δικηγόρου της, Νίκου Αλεξανδρή, αλλά και η κατηγορούμενη Εφη Κακαράντζουλα, η οποία σήμερα απολογείται ενώπιων του δικαστηρίου για τη φρικτή επίθεση με βιτριόλι τον Μάιο του 2020.

Η δράστης της επίθεσης έφτασε στο δικαστήριο από την οδό Λουκάρεως, ανέκφραστη με το κεφάλι ψηλά και συνοδευόμενη από αστυνομικούς μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Οταν ξεκίνησε την απολογία της, ζήτησε συγνώμη από την Ιωάννα και τους συγγενείς της, επιμένοντας ότι δεν ήθελε να την σκοτώσει αλλά μόνο να την τραυματίσει, ενώ ζήτησε συγνώμη και από την οικογένειά της για την ντροπή που νιώθουν για την πράξη της.

Η κορυφαία στιγμής της διαδικασίας ήταν όμως όταν σε μια διακοπή της δίκης, η Ιωάννα πλησίασε την Εφη και της είπε: Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να την ακούσω ή να φύγω;

Ιωάννα σε Κακαράντζουλα: Θα πεις την αλήθεια τώρα ή να φύγω;

Τη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκουπούμενη σωματική βλάβη ζήτησε επίσης από το δικαστήριο, με την υποβολή αυτοτελούς υπεραπιστικού ισχυρισμού, ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, ο οποίος υπερασπίζεται τη 37χρονη κατηγορούμενη. “Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η κατηγορούμενη θα είναι απολύτως ελεύθερη από κάθε παράγοντα της δίκης για να απαντήσει ελεύθερα και να τηρηθεί πλήρως η δικονομία” είπε ο ίδιος.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος της πολιτικής αγωγής για την κλήση δυο μαρτύρων, που φέρονται να είχαν επικοινωνία με την κατηγορούμενη πριν και μετά την επίθεση.

“Τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης είναι αποδεδειγμένα. Αυτό που το δικαστήριο διερευνά είναι η απόδοση του ορθού νομικού χαρακτηρισμού. Εξ αυτού του λόγου δεν χρειάζεται να έρθουν οι μάρτυρες να πουν για τα πραγματικά περιστατικά. Αν προσέρχονταν, δεν υπήρχε περίπτωση να καταθέσουν εις βάρος τους. Αυτοενοχοποίηση δεν έχει υπάρξει ποτέ. Σκεφτείτε αν έχουν βοηθήσει την κατηγορούμενη, να έρθουν εδώ και να το παραδεχθούν. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ.

Τρίτον, αν κληθούν ως μάρτυρες και καταθέσουν και ύστερα το δικαστήριο μας στείλει την υπόθεση στην εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα, δημιουργεί απόλυτη ακυρότητα”, είπε ο εισαγγελέας της έδρας και συμπλήρωσε πως “το ορθό είναι να θεωρήσει το δικαστήριο ότι υπάρχουν στοιχεία συνδρομής στην επίθεση, να διαβιβάσει στην εισαγγελία”.

Αμέσως μετά τη διακοπή, η Ιωάννα Παλιοσπύρου πλησίασε την κατηγορούμενη και της είπε: “Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;”.

Συγγνώμη ζήτησε η κατηγορούμενη από την Ιωάννα

Με μία συγγνώμη ξεκίνησε η απολογία της κατηγορούμενης Εφης Κακαράντζουλας προς την Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Τα πρώτα λόγια της 37χρονης στο δικαστήριο ήταν: “Τη συγγνώμη μου τη ζήτησα στην Ιωάννα μέσα από την απολογία μου. Εγώ σήμερα επαναλαμβάνω τη συγγνώμη μου στην Ιωάννα, ειλικρινή μέσα από την ψυχή μου και από την οικογένεια της, αλλά και από την οικογένεια μου, γιατί τους έφερα μεγάλη ντροπή με την πράξη μου”.

Ο αδελφός της Ιωάννας Παλιοσπύρου αμέσως αντέδρασε στα λεγόμενα της κατηγορούμενης και με ειρωνικό ύφος σχολίασε “νιάου”.

Τι θα υποστηρίξει η Κακαράντζουλα

Με την απολογία της κατηγορουμένης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι περνά πλέον στην τελική ευθεία για την ετυμηγορία του δικαστηρίου, που θα αποδώσει δικαιοσύνη και για την θύτη αλλά και για το θύμα, που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πέρασε “ξυστά” από τον θάνατο και έκτοτε άλλαξε για πάντα η ζωή της.

Παραμένει θολό ακόμη αν η κατηγορουμένη θα επιχειρήσει να αιτιολογήσει την πράξη της ή αν θα προτιμήσει μόνο να εναντιωθεί στα στοιχεία που εισέφεραν οι ειδικοί στο δικαστήριο, σχετικά με τη “θανατηφόρα ποσότητα υγρού” που χρησιμοποίησε, επαναλαμβάνοντας πως πρόθεσή της ήταν να την τραυματίσει και όχι πως είχε “ανθρωποκτόνο δόλο” όπως δικάζεται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Έφη Κακαράντζουλα αναμένεται να αμφισβητήσει τις εκτιμήσεις ειδικών, ότι η ποσότητα του καυστικού υγρού που έριξε στην Ιωάννα ήταν πολύ μεγάλη, ίσως και δύο λίτρα όπως ακούστηκε στο δικαστήριο, καθώς πέρα από κάθε άλλο στοιχείο, το ζήτημα της ποσότητας του υγρού είναι καθοριστικής σημασίας για την απόφαση του δικαστηρίου.

Στην ανακριτική της απολογία, η κατηγορουμένη είχε πει πως έριξε ένα ποτήρι βιτριόλι, χωρίς να γνωρίζει πόσο επικίνδυνο είναι. Η 37χρονη δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τον τρόπο που προμηθεύτηκε το υγρό, έτσι θα δεχθεί πολλές ερωτήσεις ώστε να φωτιστεί αυτή η πλευρά της υπόθεσης, καθώς κατά την Πολιτική Αγωγή, δεν ενήργησε μόνη της η κατηγορουμένη.

Αναμένεται επίσης, να αρνηθεί απόλυτα πως είχε στο μυαλό της να επαναλάβει την επίθεση στην Ιωάννα. Πολλοί αναμένουν πως η 37χρονη θα δώσει απολογούμενη μία σαφή απάντηση στην ερώτηση “γιατί;”. Πως θα αναλύσει όσα έχει πει, περί “εμμονής της” με την Ιωάννα λόγω προσωπικού θέματος. Μία εξήγηση άλλωστε ζητά και η φράση που είπε πριν λίγες ημέρες, μέσα στην δικαστική αίθουσα, στο θύμα: “Εσύ Ιωάννα ξέρεις γιατί έγινε όλο αυτό”.

Το δικαστήριο θα αναζητήσει την απάντηση σε αυτήν την φράση, όμως η όποια απόκριση της κατηγορουμένης πιθανότατα δεν θα είναι εκείνη που θα αλλάξει την κρίση των δικαστών στην απόφαση τους “επί της ενοχής”.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων που έχουν προηγηθεί, δεν φαίνεται πάντως να μπορούν να δημιουργήσουν στην 37χρονη καμία ελπίδα για μία μετατροπή της κατηγορίας. Οι περιγραφές για την κατάσταση της Ιωάννας αμέσως μετά την επίθεση, τάραξαν ενόρκους και τακτικούς δικαστές και όσα ακούστηκαν στο ακροατήριο του ΜΟΔ ήταν τόσο συγκλονιστικά που δεν φαίνεται να μπορούν να “βοηθήσουν” την κατηγορουμένη, η οποία επέλεξε να ζητήσει συγγνώμη για την πράξη της, σχεδόν έντεκα μήνες μετά την επίθεση και ενώ ήδη βρισκόταν στην φυλακή.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact