ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση: Το 64,5% δεν θέλει εκλογές -Προτιμούν νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό Τσίπρα

Κατά των πρόωρων εκλογών τάσσεται η πλειονότητα των Ελλήνων σε νέα δημοσκόπηση, καθώς προτιμούν σχηματισμό νέας κυβέρνησης, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research, για το «Βήμα», το 51,5% των πολιτών θεωρεί θετική τη συμφωνία που επιτεύχθηκε. Ακόμη, το 70,1% θέλει να ψηφιστεί αυτή στη βουλή, ενώ το 25,3% εκφράζει διαφορετική άποψη. Επιπλέον, το 72% πιστεύει ότι η συμφωνία ήταν αναγκαία και το 25,3% απαντά ότι υπήρχε εναλλακτική λύση. Οσο για τα επώδυνα μέτρα, το 48,7% ρίχνει την ευθύνη στους Ευρωπαίους ηγέτες και το 44,4% στην ελληνική κυβέρνηση που έκανε λάθη και έχασε πολύτιμο χρόνο.

Κατά των πρόωρων εκλογών τάσσεται η πλειονότητα, καθώς το 64,5% προτιμά το σχηματισμό νέας κυβέρνησης με στήριξη από την παρούσα βουλή έναντι 31,2% που πιστεύει ότι είναι αναγκαία η προσφυγή στις κάλπες.

Ακόμη, στην περίπτωση σχηματισμού νέας κυβέρνησης, το 68,1% επιθυμεί την παραμονή του Αλέξη Τσίπρα στη θέση του πρωθυπουργού και το 22,6% τάσσεται υπέρ της επιλογής άλλου προσώπου, που θα είναι κοινώς αποδεκτό.

Αλλωστε, ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει ο πιο δημοφιλής πολιτικός.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact