ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διθύραμβοι Peter Spiegel για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Μερικοί έχουν εναποθέσει πλέον τις ελπίδες τους πάνω του» αναφέρει στους Financial Times

Ως τον πιο επιφανή από τους τέσσερις υποψήφιους για την ηγεσία της ΝΔ χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο δημοσιογράφος Peter Spiegel στους Financial Times.

Σημειώνει παράλληλα ότι Βρυξέλλες και Βερολίνο παρακολουθούν στενά την εσωκομματική διαδικασία στη ΝΔ και η εμπιστοσύνη τους προς τον Αλέξη Τσίπρα φθίνει διαρκώς καθώς εκτιμάται ότι δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του, όσον αφορά το πρόγραμμα διάσωσης.

Ο αμερικανός δημοσιογράφος αναφέρει ότι «μερικοί έχουν εναποθέσει πλέον τις ελπίδες τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη…» και κάνει λόγο για σχεδόν «μοναχική μάχη» που έδωσε κατά της διαπλοκής στην Ελληνική δημόσια διοίκηση ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Προσθέτει επιπλέον ότι για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που σθεναρά υπεραμύνονται την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, καθώς και ορισμένων απογοητευμένων βετεράνων των Βρυξελλών, «ο κύριος Μητσοτάκης είναι ο πλέον ικανός να διαδεχθεί τον κύριο Μεϊμαράκη, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να αποδυναμώσει την πανοπλία του κυρίου Τσίπρα».

Η Βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι νέος και γοητευτικός όπως ο Αλέξης Τσίπρα αλλά σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό «το βιογραφικό του είναι μεγάλο και ουσιαστικό».

Στο ίδιο άρθρο υπάρχει και τοποθέτηση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος αναφέρει ότι για πρώτη φορά, τώρα που διεκδικεί την αρχηγία του κόμματος, νοιώθει πραγματικά απελευθερωμένος.

«Υπάρχει μια άλλη πλευρά στην ζωή μου που πρέπει να γνωρίσει ο κόσμος. Ξέρουν ότι είμαι ικανός. Ο κόσμος ξέρει ότι έχω κάνει καλές σπουδές. Θέλω όμως να καταλάβουν ότι έχω πάθος για όσα κάνω», υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact