ΚΟΣΜΟΣ

Δώδεκα νεκροί από γυναίκα καμικάζι στη Νιγηρία

Δώδεκα άτομα σκοτώθηκαν όταν ανατινάχθηκε γυναίκα καμικάζι σε αγορά κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών στην πόλη Αζάρε στη βορειοανατολική Νιγηρία. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, αλλά ο τρόπος της επίθεσης παραπέμπει στην οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, η γυναίκα συνοδευόταν από δύο άνδρες και πυροδότησε τα εκρηκτικά που ήταν κρυμμένα κάτω από το φόρεμά της.

«Βρισκόμουν κοντά στην αγορά όταν άκουσα έναν εκκωφαντικό ήχο από μέσα. Ύστερα από λίγο τρέξαμε στον τόπο της έκρηξης. Είδα πολλούς ανθρώπους πεσμένους στο έδαφος και αίματα παντού. Το κεφάλι της γυναίκας καμικάζι βρέθηκε αργότερα και ένα πλήθος αγοριών το πήραν και του έβαλαν φωτιά», είπε ο κάτοικος της περιοχής Ιμπραχήμ Άχμεντ και πρόσθεσε ότι μέτρησε τουλάχιστον 12 πτώματα.

Η επίθεση είναι η τρίτη που σημειώνεται στην πόλη σε διάστημα λίγων εβδομάδων. Την περασμένη εβδομάδα, έκρηξη βόμβας προκάλεσε τον θάνατο πολλών ανθρώπων σε ουρά ATM τράπεζας της πόλης, ενώ, στις 23 Οκτωβρίου, βόμβα η οποία εξερράγη σε σταθμό λεωφορείων σκότωσε τουλάχιστον 5 ανθρώπους.

(φωτογραφία αρχείου)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact