ΚΟΣΜΟΣ

Δυο χρόνια παράταση πήρε η Γαλλία για να μειώσει το έλλειμμά της

Διετή παράταση μέχρι το 2017, πήρε η Γαλλία από την Κομισιόν για να μειώσει το έλλειμμά της στο 3% του ΑΕΠ, όπως αποφάσισε το Κολέγιο των Επιτρόπων.

Η εξήγηση που έδωσαν τόσο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για το Ευρώ Βάλντις Ντομπρόβσκις όσο και ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί ήταν πως η Γαλλία ήταν «η πιο περίπλοκη περίπτωση» καθώς πρέπει να προωθήσει άμεσα διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα.

Ετσι, αποφασίστηκε να δοθούν τρεις επιπλέον μήνες στη Γαλλία για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και δύο χρόνια (μέχρι το 2017) για να φτάσει στο στόχο του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης αναφορικά με το έλλειμμα. Για το Βέλγιο και την Ιταλία η Κομισιόν εκτίμησε πως δεν χρειάζεται να τεθούν στο διορθωτικό σκέλος που διέπει τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.

Από τις χώρες μέλη της Ε.Ε., έλλειμμα πάνω από 3% έχουν η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Κροατία, η Βουλγαρία και η Πορτογαλία και η Κομισιόν θα παρακολουθεί στενά τα μέτρα που θα λάβουν οι κυβερνήσεις των συγκεκριμένων κρατών για να φτάσουν τους στόχους του Συμφώνου Σταθερότητας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact