ΥΓΕΙΑ

Δυσοίωνα στατιστικά για τη διατροφή των γυναικών

Οι γυναίκες ηλικίας 19-50 ετών δεν παίρνουν αρκετά θρεπτικά συστατικά από την καθημερινή τους διατροφή.

Μια νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο επιστημονικό περιοδικό Experimental Biology 2015, επιβεβαιώνει ότι η κατανάλωση λαχανικών είναι πολύ μικρότερη στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας.

Σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, οι μέσες προσλήψεις βασικών θρεπτικών συστατικών όπως το κάλιο, οι φυτικές ίνες, η βιταμίνη D, ο σίδηρος και το φολικό οξύ είναι χαμηλότερες από τις συστάσεις σε γυναίκες ηλικίας 19-50 ετών. Η μέση πρόσληψη καλίου και φυτικών ινών είναι περίπου οι μισές από τις συνιστώμενες, ενώ η μέση πρόσληψη βιταμίνης D είναι μικρότερη κατά 30% από τη σύσταση.

Αν λάβουμε υπόψη ότι τα εν λόγω θρεπτικά συστατικά συμβάλλουν σημαντικά στην καλή υγεία του οργανισμού μιας γυναίκες, φαίνεται ότι θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν οι διατροφικές συνήθειες, με αύξηση κατανάλωσης γαλακτοκομικών, λιπαρών ψαριών, φρούτων και λαχανικών.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact