ΚΟΣΜΟΣ

«Έχω μόνο ένα στήθος»: Η ιστορία της 25χρονης που έγινε viral – Είδε 11 γιατρούς και τελικά βρήκε μόνη της τι της συμβαίνει

Η 25χρονη Rebecca Butcher αποφάσισε να μοιραστεί με τους χρήστες του TikTok το πρόβλημα υγείας, που την κάνει να διαφέρει από την πλειοψηφία των γυναικών.

Πάσχει από το σύνδρομο Poland, κοινώς από ανισομαστία:

το ένα στήθος της είναι κανονικά αναπτυγμένο, ενώ το άλλο όχι.

Αυτό είναι και το χαρακτηριστικό του συνδρόμου, επιστημονικά η μερική ή ολική απλασία του μείζονα θωρακικού μυ και η απλασία ή υποπλασία του μαστού, περιλαμβανομένης και της θηλής.

Μέχρι όμως να ενηλικιωθεί και να αρχίσει να ψάχνει στο Google κανένας γιατρός δεν μπορούσε να καταλάβει τι της συνέβαινε. Σε ηλικία 13-14 ετών και μετά στα 17 είχε πάει σε πολλούς γυναικολόγους με ειδίκευση στο μαστό οι οποίοι της έλεγαν ότι δεν θα έπρεπε να ανησυχεί καθώς η εφηβεία δεν είχε τελειώσει.

«Παρατήρησα ότι στην εφηβεία, το ένα μου στήθος μεγάλωνε και το άλλο όχι», εξήγησε η 25χρονη Βρετανίδα στο βίντεο που έχει περισσότερες από 2,3 εκατομμύρια προβολές. «Έτσι πήγα στο γιατρό μου και μου είπαν: “Δεν έχεις τελειώσει ακόμα την εφηβεία, δεν είναι τίποτα, το στήθος θα μεγαλώσει. Είναι φυσιολογικό για τις γυναίκες να έχουν το ένα στήθος μεγαλύτερο από το άλλο. Έλα ξανά σε λίγα χρόνια αν δεν έχει αλλάξει τίποτα”» συνέχισε.

Ωστόσο με την καθημερινότητα να είναι αρκετά δύσκολη καθώς το δεξί της στήθος αναπτυσσόταν πολύ γρηγότερα από το αριστερό, η Butcher φοβήθηκε ότι η ασυμμετρία οφειλόταν σε κάτι περισσότερο από μια απλή εφηβική καθυστέρηση αναφέρει η New York Post. «Έπρεπε να γεμίζω το σουτιέν μου με κάλτσες και να φοράω ζιβάγκο για να το κρύψω, επειδή δεν ήθελα να το ξέρει κανείς» παραδέχτηκε.

@beccabutcherx Replying to @bayshay420 I hope this helps #polandsyndrome #polandsyndromeawareness #polandsyndromeawarenessday #rarecondition #rareconditions #deformity #deformitycheck ♬ original sound – Beccabutcherx

Με τους γιατρούς να τα βρίσκουν όλα φυσιολογικά κάτω από την ομπρέλα των ορμονικών αλλαγών της εφηβείας, έβαλε στη Google τη φράση «ένα στήθος». Είδε πολλά ανατριχιαστικά πράγματα και στο τέλος ανακάλυψε ότι πιθανότατα έχει το σύνδρομο Poland. Και τότε πήγε στο γιατρό για να του πει όσα είχε βρει. Η απάντησή του την άφησε άφωνη. «Ναι, είμαι αρκετά σίγουρος ότι αυτό έχεις. Αλλά δεν μπορώ να το διαγνώσω γιατί δεν ξέρω τίποτα γύρω από αυτό» ψέλλισε, εξηγώντας της ότι όταν σπούδαζε οι καθηγητές του του είχαν πει ότι δεν χρειάζεται να ξέρει τα χαρακτηριστικά του συνδρόμου γιατί δύσκολα θα το συναντούσε σε κάποιον ασθενή!

Η Butcher κατέληξε στα ιατρεία συνολικά 11 ειδικών που σήκωναν τα χέρια ψηλά. Ένας από αυτούς μάλιστα της πρότεινε να δώσει εκείνη ένα όνομα στην ασθένειά της καθώς ήταν το μοναδικό άτομο με την πάθηση. Η νεαρή κοπέλα εξαντλημένη αποφάσισε να βρει μια κοινότητα ανθρώπων που πάσχουν από το σύνδρομο Poland για να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.

Δημοσιεύοντας μάλιστα το βίντεο στο TikTok δέχτηκε άπειρα μηνύματα αγάπης και στήριξης, με τους χρήστες να την επαινούν για το θάρρος της. Η νεαρή κοπέλα γεμάτη σαρκασμό κάνει πλάκα με τους γιατρούς που της προτείνουν πλαστική στήθους για τη… στραβή της πλευρά! Θα μπορούσε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυών από την πλάτη στο στήθος, αλλά εκείνη επιλέγει να μην το κάνει για να μην αποδυναμώσει την πλάτη της.

Για πέντε χρόνια μάλιστα έπαιρνε ορμονικά χάπια αφού οι γιατροί υποστήριζαν ότι με τη βοήθεια των χημικών ουσιών το αριστερό της στήθος θα αναπτυσσόταν. Αντ’ αυτού απέκτησε σοβαρές ημικρανίες που παραλίγο να της προκαλέσουν θρόμβο στον εγκέφαλο.

«Αισθάνομαι ότι ποτέ δεν πρόκειται να μάθω εντελώς τα πάντα γι’ αυτή την κατάσταση» δήλωσε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει 100% απάντηση στο γιατί εμφανίζεται η παραμόρφωση. «Και το έχω αποδεχτεί αυτό» καταλήγει.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact