ΚΟΣΜΟΣ

Εφτιαξαν ατομικά παγκάκια στην Τουρκία -Για να μην κάθονται μαζί γυναίκες και άνδρες [εικόνες]

Με τουλίπες γέμισε μία περιοχή της Κωνσταντινούπολης. Μόνο που δεν πρόκειται για πραγματικά λουλούδια.

Εκεί τοποθετήθηκαν 600 ατομικά παγκάκια, που θυμίζουν τουλίπες, σχεδιασμένα έτσι ώστε να τα χρησιμοποιούν οι γυναίκες που δεν νιώθουν άνετα να καθίσουν δίπλα σε αγνώστους, σε κάποια πλατεία ή πάρκο.

Αυτά τα χρωματικά καθίσματα μπορούν να περιστραφούν κατά 360 μοίρες, ώστε οι γυναίκες να κοιτάζουν σε όποια κατεύθυνση θέλουν, ενώ υπάρχει και χώρος ώστε να κρεμάσουν την τσάντα τους. Οταν δεν χρησιμοποιούνται, αυτά τα ατομικά παγκάκια κλείνουν και σχηματίζουν μία τουλίπα, ένα λουλούδι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Κωνσταντινούπολη.

Η Χαντάν Τοπράκ, δήμαρχος της συγκεκριμένης περιοχής, σκέφτηκε αυτή την ιδέα όταν είδε μία γυναίκα, ντυμένη συντηρητικά, η οποία ήταν εμφανώς κουρασμένη αλλά δεν ήθελε να καθίσει σε παγκάκι δίπλα σε έναν άγνωστο άνδρα. «Ξέρω ότι τους απασχολεί πως το να καθίσουν δίπλα σε έναν άγνωστο μπορεί να προκαλέσει φήμες ότι έχουν κάποια σχέση με αυτό τον άνδρα», είπε η δήμαρχος στην Daily Sabah. «Για αυτό τους δώσαμε αυτή την επιλογή», πρόσθεσε.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact