ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έφτυσε αίμα η Μπάγερν στο Γ. Καραϊσκάκης – Έδωσε ψυχή μέχρι το τέλος ο Θρύλος

Την ήττα με 3-2 στο Γ. Καραϊσκάκης γνώρισε ο Ολυμπιακός από τη Μπάγερν Μονάχου, σε ένα ματς που άξιζε σίγουρα κάτι καλύτερο!

Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν στο 23’ με τον Ελ Αραμπί, η Μπάγερν το γύρισε με δύο γκολ του Λεβαντόφσκι στο 35’ και στο 62’, ο Τολισό έκανε το 1-3 στο 75’, όμως ο Γκιλιέρμε στο 79’ μείωσε και έδωσε ελπίδες. Ο γηπεδούχοι κυνήγησαν το… θαύμα μέχρι το 93’, έχασαν μάλιστα και μία μεγάλη ευκαιρία με τον εξαιρετικό Ποντένσε, ωστόσο δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν.

Έτσι λοιπόν, ο Ολυμπιακός μετά από τρεις αγωνιστικές έμεινε τελευταίος στο δεύτερο όμιλο με έναν βαθμό, η Μπάγερν με το απόλυτο έχει εννιά και η Τότεναμ που νίκησαν 5-0 τον Ερυθρό Αστέρα είναι δεύτερη με τέσσερις και οι Σέρβοι τρίτοι με τρεις.

Η διακύμανση του ματς: Η Μπάγερν, όπως αναμενόταν, μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε από τα πρώτα λεπτά να επιβάλει τον ρυθμό της. Μάλιστα, από το πρώτο δεκάλεπτο χρειάστηκε δύο φορές η παρέμβαση του Σα, ωστόσο επειδή οι Βαυαροί πίεζαν πολύ ψηλά, κάθε φορά που ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα, υπήρχαν προϋποθέσεις αντεπίθεσης. Στο 23’ λοιπόν, ο Ποντένσε άλλαξε εξαιρετικά το παιχνίδι, ο Μασούρας συνεργάστηκε με τον Τσιμίκα, ο τελευταίος έβγαλε τη σέντρα και ο Ελ Καντουρί με κεφαλιά έγραψε το 1-0, με τη μπάλα να περνάει για χιλιοστά τη γραμμή.

Το γκολ αυτό ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία των Πειραιωτών, οι οποίοι πήραν μέτρα και στο 31’ έφτασαν πολύ κοντά στο 2-0, όταν ο Τσιμίκας ολομόναχος εντός περιοχής και από πλάγια θέση έκανε το γύρισμα, ο Έρναντεζ προσπάθησε να κόψει, βρήκε την μπάλα και την έστειλε στην αγκαλιά του Νόιερ, ο οποίος μπλόκαρε από τύχη. Ο Ολυμπιακός όμως ήταν… άτυχος τρία λεπτά αργότερα, όταν έγινε το 1-1. Ο Μίλερ έπιασε το σουτ εντός περιοχής, ο Σα απέκρουσε προσωρινά, ωστόσο ο Λεβαντόφσκι έπιασε στον ύπνο τους αμυντικούς, κινήθηκε γρήγορα και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Από εκεί και πέρα οι Γερμανοί πατούσαν καλύτερα μέχρι την ανάπαυλα και στο 39’ έχασαν άλλη μία ευκαιρία, με τον Τσιμίκα να προλαβαίνει και να διώχνει την τελευταία στιγμή σε κόρνερ, προ του Κουτίνιο που ήταν φάτσα με την άδεια εστία.

Το δεύτερο ημίχρονο πάντως ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό καλύτερο και δύο μεγάλες ευκαιρίες των Ποντένσε και Μασούρα, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από καλή θέση με κεφαλιά. Στο 51’ ο εξαιρετικός σήμερα Μπουχαλάκης απείλησε με σουτ που έφυγε άουτ, ενώ αμέσως μετά υπήρξαν διαμαρτυρίες για πέναλτι στον Μασούρα σε σπρώξιμο στον αέρα από τον Γκνάμπρι. Τελικά, το γκολ ήρθε, αλλά ήταν στο απέναντι τέρμα. Στο 62’ μετά από διαδοχικές κεφαλιές των Μπόατεγκ και Μίλερ, ο Λεβαντόφσκι βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και έκανε το 1-2. Το γκολ αυτό άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα και στο 75’ ήρθε και το 1-3 από την άνετη πλέον Μπάγερν, με πολύ ωραίο σουτ του Τολισό εκτός περιοχής.

Ωστόσο, το ματς δεν είχε τελειώσει, καθώς ο Ολυμπιακός το κυνήγησε μέχρι το 90’. Μάλιστα, στο 79’ ο Γκιλιέρμε μείωσε σε 2-3, όταν το σουτ που επιχείρησε από μακριά κόντραρε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Νόιερ. Το γκολ αυτό…έβαλε φωτιά στο Γ. Καραϊσκάκης, οι Πειραιώτες το πίστεψαν, βγήκαν μπροστά στα τελευταία λεπτά, πίεσαν τους Βαυαρούς και είχαν και μία μεγάλη ευκαιρία με τον Ποντένσε, ωστόσο του Πορτογάλου εντός περιοχής σταμάτησε στην αγκαλιά του Νόιερ.

Ο Λεβαντόφσκι εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια, πήρε το… ριμπάουντ και δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Μεριά, Σεμέντο, Μεριά, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (68’ Λοβέρα), Καμαρά (88’ Ρατζέλοβιτς), Γκιγέρμε, Ποντένσε, Μασούρας (79’ Γκερέρο), Ελ Αραμπί

Μπάγερν Μονάχου (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Παβάρ, Αλκάνταρα, Μαρτίνεθ (46’ Τολισό), Λεβαντόφσκι, Κουτίνιο, Ερνάντες (59’ Μπόατενγκ), Γκνάμπρι, Μίλερ (86’ Πέρισιτς), Αλάμπα, Κίμιχ

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact