ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Είχε κατηφόρα στην Τούμπα! Το Πάλεψε ο Παναθηναϊκός αλλά την πάτησε στο δεύτερο ημίχρονο

Ανώτεροι οι Θεσσαλονικείς, νίκησαν 2-0 τον Παναθηναϊκό και του έσπασαν το αήττητο

Με την απόδοση του δευτέρου 45λέπτου ο ΠΑΟΚ «απάντησε» σε όσους δεν πιστεύουν ότι είναι φέτος το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου…

Στο ντέρμπι της Τούμπας το βράδυ της Δευτέρας (29/10) η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου νίκησε 2-0 τον Παναθηναϊκό και με 22 βαθμούς είναι μόνη στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας, αφήνοντας δύο πόντους πίσω της τον Ατρόμητο, από τον οποίο θα φιλοξενηθεί το προσεχές Σάββατο (3/11).

Οι Θεσσαλονικείς έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης κι έφτασαν στο 8 στα 8, βγάζοντας με επιτυχία ένα ακόμη δύσκολο ματς και έχοντας καλύψει για τα καλά το χάντικαπ του -2, που κουβαλούν από την περσινή σεζόν.

Ζαμπά και Μπίσεσβαρ ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, συνεπής στο ραντεβού με το γκολ ο Πρίγιοβιτς, την ίδια στιγμή που οι «πράσινοι» ήταν ακίνδυνοι επιθετικά και μοιραία είδαν το φετινό αήττητό τους να σπάει.

Ο Διούδης, παρά τα δύο γκολ που δέχθηκε, έκανε μεγάλες αποκρούσεις, ενώ ο Μπουζούκης ήταν ο μόνος που το πάλεψε στον επιθετικό τομέα, με Μακέντα, Καμπετσή και Χατζηγιοβάνη να μην βοηθούν.

Με 13 βαθμούς το «τριφύλλι» βρίσκεται στην 6η θέση της κατάταξης.

Είχε την υπεροχή ο ΠΑΟΚ, αλλά γκολ δεν βρήκε…
Ο ΠΑΟΚ έκανε δυνατό ξεκίνημα στο παιχνίδι και μόλις στο 2′ ο Βιεϊρίνια έχασε σημαντική ευκαιρία, με το «τριφύλλι» να ισορροπεί γρήγορα την κατάσταση.

Επιθετικά δεν ήταν επικίνδυνοι οι παίκτες του Δώνη, αλλά σε γενικές γραμμές κράτησαν πολύ καλά στα μετόπισθεν, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν την υπεροχή, ιδίως μετά το 30′ κι ενώ ο Διούδης έκανε και μια καταπληκτική απόκρουση σε κεφαλιά του Πρίγιοβιτς.

Εντέλει, το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι να οδηγηθούν οι δύο αντίπαλοι στα αποδυτήρια.

Ανώτερος και εύστοχος…
Στο β’ ημίχρονο ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε από τα πρώτα λεπτά και ο Πρίγιοβιτς στο 51′ έδωσε το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς των οπαδών των Θεσσαλονικέων, αξιοποιώντας την ασίστ του Ζαμπά.

Έβγαλαν πολλή ενέργεια οι «ασπρόμαυροι», οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν και, πλην ενός καλού σουτ του Μπουζούκη στο 54′, ο Πασχαλάκης δεν ανησύχησε σε καμία περίπτωση.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επέβαλε πλήρως το ρυθμό του και όλα τελείωσαν στο 76′, με τον Ζαμπά να βγάζει νέα ασίστ και ο Λημνιός, που μόλις είχε περάσει στο ματς αντί του Μπίσεσβαρ, σφράγισε τη νίκη της ομάδας του βρίσκοντας δίχτυα στην πρώτη του επαφή με την μπάλα.

Ο ΠΑΟ δεν είχε απαντήσεις να δώσει και οι γηπεδούχοι διεύρυναν δίκαια το νικηφόρο τους σερί.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δανός Μάε, που άφησε τις δύο ομάδες να παίξουν ποδόσφαιρο κι ενώ υπάρχει μια αμφισβητούμενη φάση στο 6′ σε πέσιμο του Μακέντα στην περιοχή σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Βαρέλα, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Σόρενσεν και Νταλ.

Κίτρινες: 79′ Κάτσε, 87′ Κουρμπέλης.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ, Κάνιας, Ζαμπά (82′ Ουάρντα), Μπίσεσβαρ (76′ Λημνιός), Πέλκας (53′ Ελ Καντουρί), Πρίγιοβιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (77′ Κάτσε), Χατζηγιοβάνης (64′ Χατζηθεοδωρίδης), Μπουζούκης, Μακέντα, Καμπετσής (77′ Μουνιέ).

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact