ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνες από το έρημο Μιλάνο – Άδειοι δρόμοι και ουρές με αποστάσεις έξω από τα σούπερ μάρκετ

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο του newsbeast.gr

Το Μιλάνο μοιάζει πλέον με πόλη φάντασμα και δεν θυμίζει σε τίποτα την εικόνα διάσημου προορισμού για εκατομμύρια τουρίστες, όπως συνήθιζε να είναι. Οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ιταλία έχουν ξεπεράσει τους 1.000 ενώ τα κρούσματα είναι περισσότερα από 15.000 (δείτε εδώ στατιστικά στοιχεία για τις ηλικίες που επηρεάζονται).

Μία χώρα βιώνει μία απίστευτη κρίση ενώ πριν από λίγες μέρες τέθηκε σε καραντίνα με τους κατοίκους να μην μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους εκτός αν είναι αναγκαίος ο λόγος. Την ίδια ώρα, όλα τα καταστήματα είναι κλειστά εκτός από τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

Οι αποκλειστικές εικόνες του newsbeast.gr από το Μιλάνο δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη. Άδειοι δρόμοι, ελάχιστα αυτοκίνητα και λίγοι πεζοί κυκλοφορούν έξω. Μάλιστα, όσοι πεζοί περπατούν στον δρόμο φορούν μάσκες στην προσπάθεια να μην επεκταθεί η μετάδοση του νέου φονικού ιού.

Όπως βλέπετε, οι πολίτες κάνουν ουρά έξω από τα σούπερ μάρκετ ενώ παράλληλα κρατούν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες, στα σούπερ μάρκετ μπορούν να μπουν λίγα άτομα κάθε φορά ενώ ένα άτομο από κάθε οικογένεια πηγαίνει να ψωνίσει τα απαραίτητα.

Οι ίδιες μαρτυρίες του newsbeast.gr αναφέρουν ότι αν οι Ιταλοί αστυνομικοί εντοπίσουν μέσα σε αυτοκίνητο πάνω από 2 άτομα κόβουν πρόστιμο γιατί δεν επιτρέπεται.

Η κυβέρνηση έχει εκδώσει οδηγίες για να εξηγήσει στους πολίτες τι τους επιτρέπεται και τι όχι. Ωστόσο, οι περισσότεροι πλέον δουλεύουν από το σπίτι και δεν βγαίνουν παρά μόνο για τα απολύτως απαραίτητα.

Τι μπορούν να κάνουν οι Ιταλοί πολίτες

Να πηγαίνουν στη δουλειά τους (αν και προτιμάται η εργασία εξ αποστάσεως, όποτε είναι δυνατό). Να κάνουν τζόγκινγκ (τα αθλήματα εξωτερικών χώρων είναι ΟΚ εφόσον ο καθένας ασκείται μόνος του). Να επισκέπτονται ηλικιωμένους συγγενείς. Να πάρουν λεωφορείο, τρένο ή ταξί (αρκεί να είναι για να πάνε στη δουλειά). Να πηγαίνουν στο ταχυδρομείο και άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Να πηγαίνουν στις παμπ (αλλά μόνοι για φαγητό και ποτό και μόνο πριν τις 6 το απόγευμα). Να δουλεύουν στα αγροκτήματά τους.

Τι δεν μπορούν να κάνουν οι Ιταλοί

Να πηγαίνουν για ψώνια (εκτός κι αν είναι για τρόφιμα, φάρμακα και είδη οικιακής χρήσης). Να πηγαίνουν στο γυμναστήριο (είναι ούτως ή άλλως κλειστά). Να πηγαίνουν στο σχολείο ή στο Πανεπιστήμιο (είναι κι αυτά κλειστά). Να πηγαίνουν σε θέατρα, σινεμά, μουσεία κι άλλους χώρους συναθροίσεων. Να τρώνε έξω (καφέ κι εστιατόρια είναι ανοιχτά από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα). Να παντρεύονται (λειτουργίες, γάμοι και κηδείες έχουν ανασταλεί). Να πάνε διακοπές.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact