ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Είναι επίσημο: Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε το νέο όνομα του Facebook

To Facebook αλλάζει όνομα και πλέον θα λέγεται Meta. Η εταιρεία ανακοίνωσε την τεράστια αυτή αλλαγή, δηλώνοντας πως το νέο όνομα εκπροσωπεί καλύτερα τη δραστηριότητά της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC, η εταιρεία Facebook αποκάλυψε πως σχεδιάζει να περάσει σε μια νέα ψηφιακή εποχή, την οποία αποκαλεί metaverse -έναν διαδικτυακό κόσμο στον οποίο οι άνθρωποι θα μπορούν να παίζουν, να εργάζονται και να επικοινωνούν στον εικονικό κόσμο με τη χρήση γυαλιών εικονικής πραγματικότητας.

Στην πραγματικότητα, ο τεχνολογικός κολοσσός προσπαθεί να μεταβεί σε αυτό που, όπως υποστηρίζει, είναι η επόμενη εποχή του διαδικτύου, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως οι υπάρχουσες υπηρεσίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Instagram και What’s App θα πάψουν να λειτουργούν.

Πλέον, ο λογαριασμός στο Facebook δεν θα είναι απαραίτητος και οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα «εργαλεία» της εταιρείας (Whats’App, Instagram κ.λπ.) μέσα από μια ενοποιημένη ψηφιακή εμπειρία.

Η ανάρτηση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Σε ανάρτησή του, ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, προσπαθεί να εξηγήσει τη νέα σελίδα στην εποχή της εικονικής πραγματικότητας.

«Όταν ξεκίνησα το Facebook, πληκτρολογούσαμε ως επί το πλείστον κείμενο σε ιστοσελίδες. Όταν αποκτήσαμε τηλέφωνα με κάμερες, το διαδίκτυο έγινε πιο οπτικό και κινητό. Καθώς οι συνδέσεις γίνονταν ταχύτερες, το βίντεο έγινε ένας πλουσιότερος τρόπος να μοιραζόμαστε εμπειρίες», είπε.

«Η επόμενη πλατφόρμα θα είναι ακόμη πιο καθηλωτική -ένα ενσώματο διαδίκτυο, όπου θα είστε μέσα στην εμπειρία, όχι απλώς θα την κοιτάτε. Το αποκαλούμε αυτό metaverse και θα αγγίξει κάθε προϊόν που κατασκευάζουμε», συνέχισε.

«Από εδώ και στο εξής, θα είμαστε πρώτα στο metaverse, όχι στο Facebook. Αυτό σημαίνει ότι με την πάροδο του χρόνου δεν θα χρειάζεστε λογαριασμό στο Facebook για να χρησιμοποιήσετε τις άλλες υπηρεσίες μας», λέει επίσης ο Ζάκερμπεργκ.

«Καθώς το νέο μας εμπορικό σήμα αρχίζει να εμφανίζεται στα προϊόντα μας, ελπίζω ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα γνωρίσουν το εμπορικό σήμα Meta και το μέλλον που αντιπροσωπεύουμε», συνεχίζει.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact