ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική παρέμβαση μετά από τις καταγγελίες για «καψόνια» σε πρόσφυγες στο ΑΤ Ομόνοιας

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσε η καταγγελία του εξευτελισμού από αστυνομικούς του ΑΤ Ομονοίας 5 ανήλικων προσφυγόπουλων από την αιματοβαμμένη Συρία.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτόδικων κ. Ζαγοραίος έδωσε ήδη παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκείμενου να ερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλόμενων, την οποία ανέλαβε ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης.

Τα πέντε παιδιά, ηλικίας 9 έως 14 ετών, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς να κρατούν τσάντες με στολές και πλαστικά όπλα για μια θεατρική παράσταση και προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα όπου παρέμειναν για περίπου 7 ώρες.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί δέχθηκαν σεξουαλικά υπονοούμενα και ρατσιστικά σχόλια, έπεσαν θύματα εξευτελιστικών πράξεων, κρατήθηκαν σε κελιά μαζί με τοξικομανείς και ποινικούς κρατούμενους, ενώ δεν είχαν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact