ΕΛΛΑΔΑ

Εκαναν… Τουρκία την Πλατεία της προσφυγιάς!

Ο Χρήστος Σταθόπουλος γράφει  στο SDNA για το ρεσιτάλ αστυνομικής αυθαιρεσίας στη Νέα Σμύρνη. “Ρεσιτάλ” που θυμίζει… την Τουρκία του Ερντογάν, στην Πλατεία της προσφυγιάς.

Το τι έγινε στη Νέα Σμύρνη το απόγευμα της ηλιόλουστης Κυριακής 7 Μαρτίου το ξέρετε, το ξέρουμε όλοι. Μια Κυριακή που για κάποιους εξελίχθηκε στον απόλυτο εφιάλτη, μια Κυριακή που το γκλοπ του αστυνομικού ο οποίος σάπισε στο ξύλο ένα παλικαράκι έκρυψε τον ήλιο, κι η Κυριακή έγινε συννεφιασμένη. Και μαύρη στις καρδιές μας.

Τι έγινε, λοιπόν, στη Νέα Σμύρνη, μιας και παρόντες δεν ήμαστε; Ανεβαίνει κάποια στιγμή το απόγευμα, η είδηση για συμπλοκές στην Πλατεία και για ντου 30 ατόμων σε αστυνομικούς που τραυματίστηκαν. Αυτό τουλάχιστον επικοινωνούσε η Ελληνική Αστυνομία.

Στη συνέχεια, όμως, άρχισαν τα… βιντεάκια. Από αυτά τα μηχανήματα του… σατανά που καταγράφουν, απαθανατίζουν και αποτελούν τη “λεωφόρο” των στιγμών προς την Ιστορία.

Eχουμε και λέμε, λοιπόν:

Οι αστυνομικοί προκλήθηκαν; Ναι, θα πω εγώ. Κι αφού προκλήθηκαν ρε παιδιά, γιατί δεν μείνατε σε προσαγωγές ή σε συλλήψεις; Είναι ανάγκη να σαπίζετε στο ξύλο τον κόσμο, μπροστά σε όσους έχουν βγει βόλτα με τα μικρά παιδάκια στο καροτσάκι ή τα λίγο μεγαλύτερα με το ποδηλατάκι τους; Η φωτογραφία που κυκλοφορεί στο twitter με δύο πιτσιρικάκια επάνω στα ποδήλατα να κοιτάζουν αποσβολωμένα, είναι καθηλωτική.

Επιπλέον, θα έπρεπε κάποοι να ξέρουν ότι βρισκόμαστε στο 2021 και όχι στο 1971. Το 2021, υπάρχουν τα κινητά τηλέφωνα που “γράφουν” και αποδεικνύουν τα πάντα. Και το να δέρνεις απροκάλυπτα σε κοινή θέα το 2021 ξαναλέω, πιθανότατα εκτός από φασίστα σε κάνει και σούπερ σταρ της ανοησίας.

Είναι αδιανόητο να συμβαίνουν αυτά στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Kάποιοι γράφουν ειρωνικά ότι με αυτά που κάνει η κυβέρνηση δύσκολα θα βγάλει την… επταετία. Δεν ξέρω αν μιλάμε για πρακτικές επταετίας, ξέρω ότι η εικόνα που αντίκρισα με πάγωσε.

Η ωμότητα με σόκαρε και με έκανε να γράψω κ εγώ στα social media ότι με κάτι τέτοια οδεύουμε προς Τουρκία. Δείτε προσεκτικά τα βιντεάκια που κυκλοφορούν. Επαναλαμβάνω, ότι και να έχει προηγηθεί, αυτή η ανεξέλεγκτη βία πρέπει να πάρει τώρα τέλος και η ΕΔΕ που προαναγγέλθηκε από τις Αρχές προκειμένου να καλμάρει ο κόσμος σε πρώτο χρόνο, μόνο ασπιρίνη για τον καρκίνο θυμίζει αυτή τη στιγμή.

Τα “γιατί με βαράτε” και οι κραυγές πόνου του παιδιού, από τον αληταρά που παίρνει φόρα και το σαπίζει στο ξύλο, μου πάγωσαν το αίμα. Εδώ πέρα δε μιλάμε για κρίμα και ντροπή, μιλάμε για κατάντια, για βία με… εντολή υπουργού και πρωθυπουργού. Χαμένα τα ‘χω μα την Παναγία, γιατί είμαι σίγουρος ότι αντί για παραιτήσεις και απολύσεις, θα ακούσουμε δικαιολογίες του τύπου “μας ξεγέλασαν όλους, και τους ψυχολόγους και τα τεστ αλήθειας και τα γκλοπ δεν άκουσαν τις εντολές των αστυνομικών και βγήκαν μόνα τους από τις θήκες τους”. Οπως έγινε και στην περίπτωση Μενδώνη…

Απίστευτα πράγματα. Σε κάποια στιγμή σκέφτηκα -την ώρα που χτυπούσαν το παλικαράκι- “φώναξε ρε αγόρι μου κι εσύ ότι ψήφισες Μητσοτάκη μπας και σταματήσουν”…

Πέρα από την πλάκα, διότι δεν χωράει σε αυτή την περίπτωση: ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Αν δεν υπάρξει αντίδραση από την κοινωνία, αν δεν αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, τότε αύριο τα ίδια θα έχουμε στη γειτονιά μας, στη γειτονιά του δίπλα και του παραδίπλα. Ως εδώ πρέπει να φωνάξουμε όλοι και κυρίως να μην ξεχάσουμε. Ώρα για ένα νέο αντίστοιχο #metoo, γιατί η φωτιά ποτέ δε μένει σε ένα σπίτι…

Και δυστυχώς, όλα αυτά εν μέσω της πανδημίας που όσο πάει και χειροτερεύει. Σε βαθύ κόκκινο η χώρα, κατάμαυρο το πολίτευμα και οι μέρες μας…

ΥΓ. Αποτροπιασμό προκάλεσε στους χρήστες των social media η “θέρμη” με την οποία αναπαρήχθη από κάποια ΜΜΕ η… επίθεση στους αστυνομικούς. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε όλοι. Από το τι διαβάζουμε και για ποιο λόγο το διαβάζουμε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact