ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Έκανε τη διαφορά ο Αραούχο αλλά…

Δεκατρία ντέρμπι χωρίς νίκη ήταν πολλά την ΑΕΚ, αλλά χρειαζόταν να υπάρχει ο… κατάλληλος για να τερματίσει αυτό το αρνητικό σερί. Αυτός ήταν ο Σέρχιο Αραούχο, που στο 14ο ματς με τους άλλους τρεις του «Big4» με δικό του τέρμα χάρισε τη νίκη στην Ένωση κόντρα στον Παναθηναϊκό το βράδυ της Κυριακής (9/2) στο ΟΑΚΑ για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 1.

Ο Αργεντινός επιθετικός, εκ του αποτελέσματος… συνέχισε αυτό που ο ίδιος είχε αφήσει από την προηγούμενη φορά, που φορούσε τα κιτρινόμαυρα, όταν την Πρωταπριλιά του 2018 σκοράροντας δις πανηγύρισε το τελευταίο τρίποντο της ΑΕΚ στο 3-0 τότε πάλι με τους «πράσινους» σε ντέρμπι.

Και αυτή τη φορά όλα κρίθηκαν με γκολ από το 8’ του Αραούχο, αλλά για αυτή την επιτυχία της Ένωσης μέτρησε πάρα πολύ και η τακτική του Μάσιμο Καρέρα. Ο Ιταλός προπονητής δικαιώθηκε για την προσοχή, που έδωσε στην άμυνα από νωρίς, άφησε τους «πράσινους» να κρατούν περισσότερο την μπάλα, αλλά κράτησε για την ομάδα του την ουσία, δηλαδή το τρίποντο.

Έτσι δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι για αυτή τη νίκη μετά από σχεδόν δύο χρόνια για την ΑΕΚ σε ματς με έναν εκ των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο χρειάστηκαν δύο πρόσωπα, ο Καρέρα από τον πάγκο και ο Αραούχο από το χορτάρι. Αυτό ήταν το δίδυμο της νίκης… Αλλά η ΑΕΚ δεν ήταν μόνη της στο γήπεδο, κάθε άλλο, υπήρχε και ο Παναθηναϊκός. Το «τριφύλλι» ήταν στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς καλύτερο, αλλά φλύαρο και… τιμωρήθηκε σε ένα ματς, που κάλλιστα μπορούσε να πάρει την ισοπαλία.

Οι «πράσινοι» του Γιώργου Δώνη, ωστόσο, στην πραγματικότητα… εγκλωβίστηκαν στην τακτική του Καρέρα, που πήρε αυτό, που ήθελε δίνοντας χώρο στους τυπικά φιλοξενούμενους να κουβαλούν απλά την μπάλα (ειδικά στο β’ ημίχρονο).

To έβαλε στο 8’ και μετά έγινε… θωρακισμένη
Ο Παναθηναϊκός πατούσε καλύτερα από τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι, αλλά πριν συνειδητοποιήσει το πώς και το τι βρέθηκε με την… πλάτη στον τοίχο. Η ΑΕΚ έκρυψε την μπάλα με τριγωνάκια στα αριστερά, ο Λιβάγια έστρωσε στον Αραούχο και ο δεινός σκόρερ δεν… χαρίστηκε για να στείλει με δυνατό σουτ στο 8’την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη.

Το γρήγορο 1-0 της Ένωσης έφτιαξε ψυχολογικά τους τυπικά γηπεδούχους, οι οποίοι σταδιακά άρχισαν πριν καν ολοκληρωθεί το α’ ημίχρονο να δίνουν μεγαλύτερο βάρος στην υπεράσπιση – διατήρηση αυτού του προβαδίσματος.

Σταδιακά, οι «κιτρινόμαυροι» περιόρισαν και τις πλαγιοκοπήσεις των «πράσινων» με κύριο εκφραστή αυτών τον Χατζηγιοβάνη και εν τέλει τους μπλόκαραν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός στο β’ ημίχρονο συνέχισε να έχει την κατοχή (σε ποσοστά κοντά στο 65%), αλλά από τελικές μέτρησε μόλις μια έναντι των έξι στο πρώτο 45λεπτο.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, έγινε… θωρακισμένη, οι «πράσινοι» ήταν απλά… φλύαροι, οι λύσεις από τον πάγκο δεν έδωσαν αυτά, που θα περίμενε ο Γιώργος Δώνης και μοιραία η ήττα ήρθε.

Για τον Παναθηναϊκό, βέβαια, υπάρχει και η ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη (12/2) μετά την ήττα με 2-0 στην Τούμπα, που μέτρησε πολύ και στις επιλογές του Έλληνα κόουτς, αλλά παρά το κακό αποτέλεσμα ο συνδυασμός των υπολοίπων ομάδων διασφάλισε από τώρα και μαθηματικά την παρουσία των «πράσινων» στα πλέι οφ με 37 πόντους. Η δε νικήτρια ΑΕΚ με 44 πόντους πλέον, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος η τρίτη θέση δεν χάνεται σχεδόν με τίποτα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact